2011-12-02 10:05:01• hírek • Szatmár.ro

Ismét műsoron László Zita önálló estje

Újra látható a Nagy László verseiből összeállított Hószakadás a szívre című versműsor december 2-án, 19 órától a Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos Stúdiótermében.

A László Zita önálló estjén elhangzó költemények tavaszba és télbe csábítják a nézőket, akik a lélek rejtett tájaira, a tudat ésszel mérhető pontokon túli, szentségesen tiszta tereire, a történelem csikorgó helyszíneire juthatnak el általuk. „Himnuszt rebegünk minden időben, becézzük a világ sebeinek címerét viselő cédrust, siratjuk az anyja után haló kiscsikót, megidézzük József Attilát, mentjük fogunkban tartva a szerelmet, és hisszük, valljuk mindvégig a Csodát" - nyilatkozta a költőt idézve versösszeállítása kapcsán a művésznő. Az előadásban közreműködik a produkció zeneszerzője és rendezője, Hencz József.

A Hószakadás a szívre nyitja a 19. Gellért Sándor Nemzetközi Szavalóverseny eseményeinek sorát. A nagy múltú szavalóverseny ötletgazdája és főszervezője, Csirák Csaba elmondta: „Nyitott előadásról van szó, amelyen a verseny résztvevői ingyenesen vehetnek részt, emellett természetesen a szatmári versszerető közönség is megtekintheti belépőjegy ellenében".

László Zita produkciója tavaly már szerepelt a színház műsorkínálatában, és a Szatmár Megyei Kultúrkaraván elnevezésű rendezvénysorozat közönsége is megismerkedhetett vele idén tavasszal. Jegyek 12 lejes egységáron kaphatók a színház jegypénztárában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: