2017-11-09 23:00:23• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét megverték a törököt Erdélyben, ezúttal Kolozsváron

A török-specialista Grozav duplájával és az utóbbi évek egyik legjobb teljesítményével Románia a vártnál könnyebben győzte le a Mircea Lucescu vezette Törökországot csütörtök este a Kolozsváron megrendezett barátságos labdarúgó mérkőzésen.

A Cosmin Contra vezette hazaiak kezdtek aktívabban és bátrabban, elsősorban Constantin Budescu volt elemében, aki szinte minden támadásból kivette a részét. Gólt mégsem ő szerzett, hanem Gheorghe Grozav, aki a 42. percben a válogatott számára Contra által reaktivált Ciprian Deac passza után volt eredményes.

A szünet után ismét Grozav és Budescu volt veszélyes, majd a 69. percben Mihai Pintilii passza után Grozav szerezte meg önmaga és csapata második gólját. Érdekesség, hogy a török Karabükspor játékosának ez volt az ötödik gólja a válogatottban, ebből hármat a törököknek lőtt. Szintén érdekes, hogy az idei tíz török bajnokin összesen szerzett két gólt.

A folytatásban Contra megadta a lehetőséget Florin Nitának, hogy debütáljon a nemzeti csapat kapujában, ő a szinte teljesen munka nélküli Costel Pantilimon helyére állhatott be. Mircea Lucescu csapata meglehetősen harmatos teljesítményét az utolsó tíz percben tehette volna valamivel elfogadhatóvá, ám Yunnus Malli lövését Nita védte, Cenk Tosun fejese pedig centikkel a kapu fölé szállt.

Románia legközelebb kedden játszik felkészülési mérkőzést, akkor Hollandiát fogadja Bukarestben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: