2020-02-04 09:41:12• hírek • Bede Emőke

Ismét megpróbálta a Szamosba vetni magát a szatmári férfi

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

A Golescu hídról próbált a Szamosba ugrani hétfőn este egy férfi Szatmárnémetiben, az arra járók azonban időben tárcsázták a hatóságokat.

Az eset hétfő este, nem sokkal éjfél előtt történt. A 112-es segélyhívóra befutó bejelentés nyomán a helyszínre érkezett egy rendőrségi és egy csendőrségi egység, illetve a mentősök is. A férfit az egyenruhásoknak sikerült még időben visszahúzni, melyet követően a pszichiátriai osztályra szállították.


Sajtóértesülések szerint ez alkalommal is arról az O. Mirceáról van szó, akit az utóbbi hónapokban már többször kellett lebeszélni az ugrásról. Legutóbb január 23-án próbálkozott hasonlóval a férfi, aki akkor a déli órákban mászott ki a hídon átfutó gázvezetékre, ám két arra járó a segítségére sietett. Először kabátjánál fogva ragadták meg, majd amikor az illető ki akart bújni a ruházat szorításából, a nadrágjánál fogva próbálták visszatartani. Szerencsére idő közben kiérkezett a rendőrség, egy SMURD-rohammentő és egy mentőcsónakos egység is, ám utóbbiakra végül nem volt szükség, mivel férfit közös erővel, épségben visszahúzták a járdára. O. Mircea azonban néhány óra múlva újra visszatért a hídra, és ismét kimászott a gázvezetékre. Az arra járó gyalogosok ez alkalommal is értesítették a hatóságokat, akik újfent a helyszínre siettek, hogy megmentsék a szuicid hajlamú férfit.


Információink szerint a 60 év körüli férfi nem először próbálkozott öngyilkossággal. O. Mircea ugyanis azt követően, hogy hosszú évekig a belügyminisztérium kötelékében dolgozott, elvesztette munkáját, majd lakását és családját is, azóta pedig hajléktalanként él. Úgy tudni, a szerencsétlen férfi célja, hogy megítéljék neki a szellemi fogyatékossággal élők számára járó nyugdíjat, ám úgy látszik, kísérletei egyelőre nem hoztak eredményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: