2008-10-30 12:38:38• hírek • Szatmár.ro

Nagy lomtalanítás

Idén már negyedik alkalommal szerveznek elektronikus hulladékgyűjtést Szatmárnémetiben, így bárki megszabadulhat elhasználódott, feleslegessé vált elektronikai háztartási cikkeitől.

A Nagy lomtalanítás elnevezésű országos elektronikai-hulladékgyűjtő akciót most is a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség népszerűsíti. Az akció lebonyolítása most is a már megszokott módon történik: az emberek kiteszik vagy lakásaik elé, vagy a polgármesteri hivatal által kijelölt gyűjtőhelyekre kimustrált készülékeiket, ahonnan a köztisztasági vállalat elszállítja azokat.

A gyűjtést az ország minden olyan településén megszervezik, melynek lakossága meghaladja a 20 ezer főt. Néhány megyében a falvakban is szerveznek gyűjtést.

Az Európai Uniós előírásoknak eleget téve, már tavaly is többször szerveztek gyűjtési akciót, ám még mindig nem sikerült teljes mértékben tudatosítani a lakosságban az elektronikus és a hagyományos hulladékok szétválasztásának fontosságát. Az uniós előírásokhoz igazodva idén 400 tonna elektronikai hulladékot kell városunkban begyűjteni, azonban a tavalyi 300 helyett is csupán 50 tonna gyűlt össze.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: