2008-01-16 11:14:22• hírek • Szatmar.ro

Ismét lesz vasutas sztrájk Magyarországon

mav-vasutA Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete ismét sztrájkot hírdet az eredménytelen bértárgyalások miatt.
Ismét lesz sztrájk a vasúton - jelentette be a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, miután eredménytelenek voltak a bértárgyalások.
 
Hogy mikor nem járnak majd a vonatok, azt nem mondják meg. Legutóbb december közepén sztrájkoltak, akkor a szakszervezetiek szerint a vonatok fele nem indult el. A szakszervezet pénteken jelenti be várhatóan hivatalosan is a sztrájkot, azt azonban nem árulják el, mikortól szüntetik be a munkát. Azért nem, mert szerintük a MÁV a sztrájkolókat leváltotta december 17-én és helyükre olyanokat állított, akik nem csatlakoztak a munkabeszüntetéshez. Ezt akarja most elkerülni a szakszervezet.
 
A MÁV-Start Zrt. nem nyilatkozott a tárgyalásról. Fazekas Anita szóvivő azt mondta, közleményt adnak majd ki az ügyről. A MÁV-Start egyébként 6,9 százalék béremelést ajánlott, a VDSZSZ viszont 10 százalékos béremelést követel tavaly júliusig visszamenőleg. Az érdekvédők azzal érvelnek, hogy leányvállalatok létrehozásakor a MÁV mindig ennyivel emelte az ott dolgozók fizetését.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: