2010-01-07 14:42:48• hírek • Szatmar.ro

Ismét lesz rali-bajnokság

Illusztráció
Illusztráció

Az ACR a tavalyi sikereken felbuzdulva február végén repetázik.

Seletye Dávid, a Román Autóklub (ACR) szatmári kirendeltségének vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a tavalyi rendezvény sikerein felbuzdulva idén is megrendezik a megyei gyorsasági ralibajnokságot, melynek első futamára február 20-án kerül sor.

Mivel a tavaly a vártnál is többen, szám szerint 85-en indultak el a megmérettetésen, az idei versenyen némi szabályváltozásra kerül sor, amely áttekinthetőbbé teszi a rendezvényt: „A kezdetihez képest meg is kellett változtatnunk a szabályokat és a pontozási rendszert, mivel túl sok lett a jelentkező az egyes versenyekre. Most azonban áttekinthetőbb és világosabb lesz minden".

A sprintbajnokságon például azt a pontozási rendszert alkalmazzák majd, amelyet idén a Forma1-be is bevezetnek. Ennek lényege, hogy az első tíz helyezett kap majd pontot, 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1-es leosztásban.

Az idei bajnokság öt futamból áll majd, ebből négyet az ACR gyakorlópályáján rendeznek, egyet pedig a Transilvania-sugárúton. Létrehoztak egy új géposztályt is, az N0-ást, amelyben az 1400 köbcentinél kisebb motorokkal lehet elindulni. A többi géposztály az N1 (1400-1600 kcm), az N2 (1600-1800 kcm), az N3 (1800 kcm-en felül) valamint az A osztály lesz. Utóbbiban az épített autók állnak rajthoz, és a profi licenccel rendelkezők használják. A többi kategória az „amatőrök" számára áll nyitva, B kategóriás jogosítvánnyal bárki beiratkozhat, a nevezési díj futamonként 40 lej. Akárcsak a tavaly, az idén is lehetőség lesz arra, hogy 18 éven aluliak is induljanak, ehhez mindkét szülő közjegyző által hitelesített írásos beleegyezése szükséges.

Végezetül Seletye elmondta, az idei tervek között szerepel még az országos hegyi gyorsasági (VTM) bajnokság egyik fordulójának a megszervezése is az Avasban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: