2010-03-30 16:31:36• hírek • Szatmar.ro

Visszalépett a Mikola az idei szezonból

Hiába menekült kétségbeesetten, elérte a végzete a Mikolai Turul labdarúgó csapatát: a gárda a jelenlegi helyzet alapján nem lép pályára többé a harmadik osztályban.

Dobos Csaba klubelnök elmondta, továbbra sem sikerült semmilyen támogatást szerezniük, így már csak csekély, 1%-nyi esély van a folytatásra: „Kilencvenkilenc százalékban biztos, hogy visszalépünk, hivatalosan még nem értesítettük a szövetséget, a pénteki dési mérkőzést még bármilyen következmények nélkül ki tudjuk hagyni. A játékosoknak a héten még kiadjuk a legutóbbi hónapra járó fizetésüket, aztán mindenki szabadon eligazolhat. Sehonnan sem kaptunk támogatást, ez csak az ígéretek szintjén maradt. A bennmaradásra is már minimális az esély, és ilyen körülmények között a folytatás csak felesleges pénzkidobás lenne. Fáj a szívem, de a helyzet kilátástalan, nincs más választásunk" - mondta Dobos.

A Mikola anyagi gondjai persze nem új keletűek, már az őszi indulás is kérdéses volt, majd a bajnokság közben sem sikerült orvosolni a problémákat. A téli szünetben egyszer már közel állt a véghez a csapat, de végül két nappal a bajnoki rajt előtt mégiscsak összeállt a keret.

Az anyagi helyzet azóta sem javult (hiú ábrád volt ebben reménykedni) és ilyen körülmények közepette az eredmények sem jöttek: az ősszel még sikerült közel maradni a bennmaradást jelentő helyekhez, tavasszal viszont négy bajnokin csak egy pont jött össze. Ezzel a gárda visszaesett az utolsó helyre és 13 pontnyira távolodott el a bennmaradást jelentő helyektől, így sportszakmai szempontból is igen nehéz helyzetbe a klub.

A bajnokságtól való visszalépés természetesen nem jelenti az egyesület megszűnését. Már csak azért sem, mert a Mikola vezetésének igazán van tapasztalata hasonló helyzetek kezelésében, mivel 2008-ban egyszer már kénytelen volt visszalépni a harmadik osztályos szerepléstől. Az élet tehát ezúttal sem áll meg, Dobos már a jövőképet is felvázolta: „Ősszel egy fiatal csapattal indulunk a negyedik ligában. Közben pedig nagy súlyt fektetünk az utánpótlás-nevelésre. Van két 10-14 éves gyerekekből álló csapatunk, a legkisebbek bejutottak az 1-4 osztályosok számára szervezett országos diákolimpia zilahi zónaközi döntőjébe is. A gyerekeket nagyon érdekli a foci, a hétfői edzésen is negyvenen voltak", mondta a klubelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: