2007-11-28 12:25:16• hírek • Szatmar.ro

Gellért Sándor szavalóverseny

 18. alkalommal kerül sor a Gellért Sándor vers- és prózamondó versenyre.

A XVIII. Gellért Sándor vers és prózamondó verseny megyei döntőjét december 1-jén és 2-án rendezik meg az Északi Színházban.

A verseny megyei elődöntőjén, amelyet a Szentlélek templom Merk Mihály termében tartottak, két szatmárnémeti szavaló jutott tovább.

Az évek óta megrendezésre kerülő verseny célja a népköltészet és az egyetemes magyar irodalom népszerűsítése, különös tekintettel a Magyarország határain kívüli magyar irodalomra.

A program december 1-jén szombat reggel tíz órakor kezdődik a vasútállomás melletti temetőben Gellért Sándor sírjának megkoszorúzásával. A verseny 16 órától indul, melyet vasárnap is folytatnak. December 2-án reggel 9-től Dsida Jenő emléktáblájának megkoszorúzásával kezdenek, illetve 10 órától a szavalóké ismét a bizonyítási lehetőség. Fél kettőtől kerül sor az eredmények kihirdetésére, valamint a megérdemelt díjak kiosztására. A zsűri értékeléskor többek között a művészi hatást elérését, illetve a szép magyar beszédet is figyelembe veszi.

A megyei döntőből a Kárpát-medencei döntőbe jutó szavalóknak lehetőségük lesz 2008-ban Veresegyházán is bemutatkozni az Anyám fekete rózsa című szavalóversenyen, valamint részvételt nyernek a nagykanizsai Csengey Dénes vers-, és prózamondó versenyre is. 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: