2009-07-24 13:56:40• hírek • Ferenczi Noémi

Lezárult a beiratkozás

A Babes-Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti karán pénteken délben zárult a beiratkozás.

Körülbelül két hét állt a sikeresen érettségiző diákok rendelkezésére, hogy eldöntsék melyik felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni. A Babes-Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti karának szakaira pénteken 13 óráig lehetett beiratkozni. A kolozsvári egyetem szakain már 22-ig lezárult a beiratkozás.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a beiratkozás első hetében jóval kevesebb diák iratkozott be, mint az előző években, a beiratkozás lezárásakor sem változott a helyzet. A jelenséget Végh Béla a BBTE rektora egyértelműen a gazdasági válság okozta anyagi nehézségek következménye képen könyvelte el.

Az alacsony érdeklődés nem csak a szatmárnémeti szakokra jellemző, hanem a kolozsvári szakokra is - jelentette ki Végh.

 

Az óvoda és iskolapedagógia szakra összesen 37-en iratkoztak be. Ez pontosan tízzel több, mint ahányan hétfőig leadták jelentkezésüket. Ezen a szakon, a nappali, távoktatás és kiegészítő képzés szakokon összesen 120 betöltendő hely állt a diákok rendelkezésére.

A közigazgatás szakon sem volt túl nagy a tolongás hétfőig, ugyanis akkor 81 diák volt beiratkozva a 170 helyre, azonban péntekig még 69 diák iratkozott fel, így végül összesen 150 diák iratkozott be közigazgatás szakra.

Július 25-én, szombaton függesztik ki az óvoda és iskolapedagógia szak eredményeit, 26-án pedig a közigazgatási szakra felvételizők számára is közzé teszik az eredményeket.

A következő tanévtől nem drágul az óvoda és iskolapedagógia szak, vagyis továbbra is mindegyik képzési formában évente 2000 lejt kell kifizetniük az egyetemi hallgatóknak. A közigazgatási szakon viszont évente 500 lejjel, míg távoktatásban 200 lejjel kell többet fizetni az előző tanévhez képest, tehát a nappali képzés 2500, a távoktatási forma pedig 2200 lejbe kerül.


Pénteken délbe zárult a beiratkozás
Pénteken délben zárult a beiratkozás


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: