2009-09-01 12:18:28• hírek • Ferenczi Noémi

Ismét lehet iratkozni

Szeptember 7 és 11 között ismét lehet felvételizni a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatain betöltetlenül maradt helyekre.

Az előző évekhez képest igen sok hely maradt üresen a júliusi beiratkozás, illetve felvételi során a Babeş-Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozatain. Dr. Végh Béla adjunktus honlapunknak elmondta, a gazdasági válság a továbbtanulásra is rányomta bélyegét. Szerinte, a szülök anyagi helyzetének romlása miatt sokan nem engedhetik meg maguknak hogy taníttassák gyermeküket, ezért csökkent le drasztikusan a beiratkozások száma.

 

Közel két héten át tartott a beiratkozás az óvoda és iskolapedagógia szakra és csupán 37-en jelentkeztek. A nappali-, táv- és kiegészítő képzésre több mint 100 helyet hirdettek meg a következő tanévre. A nappali tagozaton 22, távoktatáson 21, a kiegészítő képzésen pedig 25 hely maradt szabadon.

A közigazgatási szakokon a meghirdetett 170 szabad helyre eddig csupán 150-en jelentkeztek. A magyar és a román tannyelvű tagozaton is 20 fizetéses hely vár betöltésre. Az érettségi diplomával rendelkező roma diákok számára mindkét szakon öt-öt ingyenes hely van szabadon. A roma fiatalok egy a szármzásukat igazoló okmány segítségével nyernek felvételt.


Hétfőtől ismét lehet felvételizni a BBTE két szatmárnémeti szakára
Hétfőtől ismét lehet felvételizni a BBTE két szatmárnémeti szakára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: