2012-06-12 10:20:16• hírek • Póti Orsolya

Kirándulás a Fernezelyi-tóhoz!

Újabb kirándulásra invitálja a lazítani vágyókat Vadady-Filepp Gyula. Ezúttal a nagybányaiak egyik kedvenc kirándulóhelyére a várostól északra fekvő, mesterséges Fernezelyi-tóhoz szerveznek rövidebb gyalogtúrát.

A kikapcsolódni vágyók június 17-én, vasárnap a Fernezelyi-tóhoz látogathatnak, ahol lehetőség nyílik szalonnasütésre, pihenésre, lazításra.

A Fernezelyi-tó 1964-ben jött létre, amikor megépült a Ferneze patakon az 52 méter magas gát, amely elzárta a patak vizét, kialakítva a tavat. A tó 3 km hosszú és 1 km széles. A környéken lakók egyik kedvenc kirándulóhelye, kiépített strandja nincs, de fürdésre kiválóan alkalmas. A tó ugyanakkor a horgászok birodalma is, hiszen halállománya igen gazdag, pisztrángot, pontyot is lehet fogni.

A kirándulás programja:

Vasárnap reggel 7.45-kor indulás vonattal Szatmárnémetiből Nagybányáig. A nagybányai állomástól a kirándulók a menetrend szerinti autóbusszal jutnak el Felsőfernezelyig, onnan pedig 4 km-es gyalogtúra a tóig. Visszaindulás Nagybányára 16.45-kor. Szatmárnémetibe érkezés 20.45 órakor.

Vadady-Filepp Gyula továbbra is ingyen szervez gyalogos-, kerékpáros túrákat, melyeken a kirándulók önköltségi alapon vehetnek részt és kötetlenül érezhetik jól magunkat a szabadidős programokon. Bővebb információkért jelentkezzen a szervezőnél a 0758-435-763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: