2010-03-19 15:49:44• hírek • Póti Orsolya

Ismét kiállítás a Művészeti Múzeumban

A Művészeti Múzeumban a Nagybányai Északi Egyetem képzőművészeti és festészeti karának kiállítására került sor. A tárlat mind a tanárok, mind a diákok alkotásait tartalmazza.

Március 19-én, 12 órai kezdettel a Művészeti Múzeumban a Nagybányai Északi Egyetem tanárainak és diákjainak kiállítás megnyitójára került sor. A megnyitón jelen volt Nicolae Suciu, tanár és festő, Tiberiu Alexa, tanár és kritikus, Felicia Grigorescu a Múzeum művészeti részlegének  vezetője, valamint Adrian Golban, az Aurel Pop Művészeti Líceum igazgatója.

A kiállítás egy párbeszéd a tanárok és diákok között, hiszen tanárok és diákok több mint száz alkotását tartalmazza. A kiállított munkák között jelentős különbségek vannak, úgy anyaghasználatban, mint technikában és érzésvilágban.

A megnyitó keretében az „Aurel Pop" Művészeti Líceum végzős diákjainak az egyetem vezetősége továbbtanulási lehetőségeket ismertetette. Elmondták, hogy aki tovább szeretne haladni a művészi pályán, azoknak a szomszéd megyében is vannak lehetőségei, azaz továbbtanulhatnak a Nagybányai Északi Egyetem képzőművészeti és festészet szakán.

A tanárokon kívül negyven diák is kiállította műveit, többek között három szatmári diák: a másod éves Kovács Emil, az első éves Székely Tünde, valamint Talpos Elisabeta szintén első éves diák. A képzőművészeti és festészeti szak tanárai közül, többek között a szatmári Valer Sasu, egyetemi adjunktus műveit is megcsodálhattuk.

Az érdeklődők március 25-ig tekinthetik meg a színes tárlatot.

Egy kis ízelítő a kiállítás tárlatából:









 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: