2011-02-07 16:14:14• hírek • Szatmár.ro

Ismét jól szerepeltek

Az elmúlt évhez hasonlóan, az idén is jó eredményeket értek el a kölcseys diákok a 21. Erdélyi Magyar Matematika Versenyen.

A tanulók előbb egy helyi megmérettetésen vettek részt, majd a tizenkét legjobb eredményt elért matematikus kapta meg a jogot, hogy az országos versenyen is részt vehessen. Ők képviselték megyénket február 4-6. között Kézdivásárhelyen a Nagy Mózes Elméleti Líceumban megrendezett romániai döntőn.

Az országos versenyen közel kétszáz IX-XII. osztályos diák vett részt, a tét pedig nem kisebb volt, mint a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny erdélyi régióját képviselő csapatban való részvétel.

A 182 diák közül dicséretben részesült a Kölcsey Ferenc Főgimnázium négy tanulója is: Dancu Júlia (IX. A osztály) Sándor Péter (XII. A osztály), Megyesi Attila (X. A osztály) és Gázsa Gergő (X. B. osztály). Bondici László tizenkettedikes diák pedig második helyezett lett, valamint zsűri egyik különdíját is kiérdemelte egyik kitűzött feladat különleges megoldásáért. A díjazott tanulók felkészítője: Ványi Emese, Nevelits Gyöngyvér és Kovács Béla matematikatanár.

A szatmári tanulók közül Dancu Júlia, Gázsa Gergő és Bondici László került be abba az 55 diákot számláló romániai csapatba, akik jubileumi, XX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen képviselhetik majd megyénket március 11-15. között Bonyhádon.
Gratulálunk az ügyes matekeseknek!


A szatmári matekesek Kézdivásárhelyen
A szatmári matekesek Kézdivásárhelyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: