2010-04-23 00:26:21• hírek • Szatmar.ro

Ismét jól bekkeltek Geráék

A Fulham gól nélküli döntetlen ért el Hamburgban, az est egyedüli gólját a madridi Forlan jegyezte.

A Bajnokok Ligája után csütörtök este a labdarúgó Európa-liga elődöntőinek első meccseit is lejátszották, ez a két találkozó azonban jóval kevesebb izgalmat és főleg kevesebb gólt hozott. Az este egyedüli gólját Diego Forlan jegyezte, amivel az Atletico Madrid legyőzte a Liverpoolt. A másik találkozón nem rezzent meg egyik háló sem.

A Gera Zoltánt végig a soraiban tudó Fulham Hamburgban mindent megtett azért, hogy közelebb kerüljön Hamburghoz. Amennyiben úgy tűnik, az előző mondat rébuszokban van megfogalmazva, az egyszerűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a fináléra Hamburgban kerül sor.

Szóval a Fulham, amint azt már megszokhattuk tőle, letáborozott saját tizenhatosa előtt és rendkívül jól szervezett és motivált játékot bemutatva azt a benyomást keltette, hogy a hazaiak irányítják az eseményeket. Talán így is történt volna, ha van Nistelrooy az 50. másodpercben góllá váltja az általa kiharcolt helyzetet. Ezt követően azonban a németek csak távoli lövésekig (főleg Trochowski jeleskedett ebben) jutottak, a gólhoz pedig Gera állt a legközelebb, akinek Boatengen megpattanó lövése alig kerülte el a kaput.

A játék képe a második félidőben sem változott, a HSV nem tudott mit kezdeni mezőnyfölényével, sőt, Dempsey és Gera kontráiban több volt a veszély. A két kapusnak összességében nem sok dolga akadt, egészen a 71. percig, amikor Schwarzer, az angolok ausztrál hálóőre bravúrral védte Pitroipa lövését, majd Jarolim távoli lökete sem fogott ki rajta. Az utolsó két percben aztán Petric kétszer is megkínálta az ausztrált, ám az állta a sarat, így az 50.000 néző egyetlen gólnak sem örülhetett, a továbbjutás pedig a londoni Craven Cottage-en dől majd el.


Gera ezúttal is veszélyesen játszott fotó: fulhamfc.com
Gera ezúttal is veszélyesen játszott fotó: fulhamfc.com


A másik angol csapat, a Liverpool két szempontból is rosszabbul járt, mint a Fulham: egyrészt Madridig többen kellett vonatozniuk (az izlandi vulkánkitörés miatt nem repülhettek), mint a londoniaknak Hamburgig, ráadásul ki is kaptak. Fergetegesen kezdett ugyanis az Atletico, Jurado beadásából pedig Forlan már a 9. percben összeügyetlenkedte a vezető találatot. A Liverpool tíz perccel később közel került az egyenlítéshez, de Benajun gólját les miatt (tévesen) nem adta meg Duhamel játékvezető, egy perccel később pedig Gerrard az oldalhálót találta el. Kevesen gondolták ekkor, hogy ez volt az angolok utolsó komoly helyzete, ám a Liverpool rendkívül gyenge napot fogott ki, ellentétben Luis Pereával, aki egyszerűen átjátszhatatlannak bizonyult a madridi védelem közepén. A Mersey-partiak szerencséjére azonban az Atletico sem remekelt, a hazaiak uralták ugyan a játékot, de rendkívül sok hibával játszottak támadásban.

A második félidő semmi újat nem hozott, a spanyolok offenzívája továbbra is túlságosan individualista maradt, az összjátékba pedig sok hiba csúszott. Hiába osztott ki egy sor kötényt például Reyes, a kapura nem tudott veszélyes lenni. Nem úgy Forlan, aki azonban elügyetlenkedte a ziccert, majd Reina védte bravúrral Simao kapáslövését. Az újabb helyzetig aztán jó húsz percet kellett várni, ekkor Reina Újfalusi lövését hárította.


Forlan az est egyedüli gólját szerzi fotó: liverpoolfc.tv
Forlan az est egyedüli gólját szerzi fotó: liverpoolfc.tv


Az ezt követő negyed óra komolyabb helyzet nélkül telt el, így négy európai kupameccs után tudott ismét nyerni az Atletico. A „matracosok" az előző két kört úgy vették, hogy bár nem tudták legyőzni sem a Sporting Lisszabont, sem a Valenciát, de ki se kaptak, idegenben pedig rendre több gólt lőttek. A Liverpool viszont, akárcsak az előző két idegenbeli meccsétt Lille-ben és Lisszabonban (a Benfica) ellen elveszítette, de ezúttal is csak egy góllal, így méltán bízhat abban, hogy egy hét múlva fordítani tud az Anfield Roadon..

Eredmények:
Hamburg - Fulham 0-0
Atletico Madrid - Liverpool 1-0
gól: Forlan (9.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: