2009-10-03 17:43:35• hírek • MTI/AP/AFP

Ismét indul Basescu

Traian Basescu elnök szombaton bejelentette, hogy indul a november 22-re kiírt elnökválasztáson, azaz újabb öt évre megpályázza az államfői posztot.

"Igen, jelölt leszek" - jelentette ki rövid beszédben a nyugat-romániai Nagyszentmiklóson (Sannicolau Mare) néhány száz fős helyi hallgatóság előtt. Bár nyilvánvaló volt, hogy indulni készül a választáson, bejelentésével Traian Basescu véget vetett a szándékait illető találgatásoknak.

Az először 2004-ben megválasztott államfő a néhány napja kisebbségben kormányzó Demokrata Liberális Párt (PD-L) támogatását élvezi.

A PD-L a héten szakított koalíciós partnerével, a Szociáldemokrata Párttal (PSD), miután annak képviselői kiléptek a koalícióból, tiltakozásul a szociáldemokrata belügyminiszter menesztése miatt. A PSD elnöke, Mircea Geoana pénteken hivatalosan bejelentette, hogy jelölteti magát az államfői posztra.

Dan Nica szociáldemokrata miniszter eltávolításának hátterében a tárcavezető egy korábbi nyilatkozata állt, amelyben közvetetten választási csalások előkészületeire célzott, ezt pedig a demokrata-liberálisok magukra vették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: