2017-11-13 08:15:02• hírek • Bede Emőke

Ismét illegális bevándorlókat fogtak Szamosdara területén

Szombat este a járőröző határrendészek arra lettek figyelmesek, hogy néhány illegális bevándorlónak tűnő személy taxiba száll a szatmári vasútállomás előtt.

A határrendészek nem léptek azonnal akcióba, ehelyett követni kezdték a két járművet. A taxik Szamosdarára vitték a bevándorlókat, ekkor csaptak le rájuk a rend emberei.
 

Az akció során hat személyt állítottak elő, majd további nyomozás céljából a határrendészet székhelyére vitték őket. Mint kiderült, az elfogott illegális bevándorlók Irakból és Afganisztánból származnak. Négy, 19 és 27 év közötti felnőtt, valamint két kiskorú, egy 10 és egy 17 éves gyerek próbált meg Magyarország területére jutni. A hat személy előzetesen már benyújtotta menedékjogi kérelmét a romániai hatóságoknak.
 

Az iraki és afganisztáni állampolgárok elmondása alapján a schengeni övezetbe szerettek volna eljutni, a határrendészek közbelépésnek köszönhetően azonban erre nem volt lehetőségük. A migránsok ellen illegális határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: