2014-12-10 19:37:09• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét, idén végérvényesen elbukott Roma

Az utolsó helyek is elkeltek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek névsorán, miután szerda este a Manchester City nyerni tudott Rómában, a Schalke pedig Mariborban. Az est egyik rangadóján a Barcelona magabiztosan győzte le a PSG-ét, megszerezve ezzel a csoport első helyét - a gólokat a két csapat legnagyobb csillagai szerezték.

A csoportkör utolsó játéknapja két kiadó helyről hivatott dönteni. Az E csoportban ráadásul a Roma és a Manchester City igazi ki-ki meccsen dönthetett a továbbjutásról. Noha az olaszoknak a gól nélküli döntetlen is elég lett volna az üdvösséghez, mégis ők kezdtek aktívabban, az első öt percben már a harmadik komoly helyzetnél tartottak. Nem tétlenkedtek az angolok sem, így egy rendkívül eseménydús és lüktető első félidőt láthattak a nézők, egyedül a gól hiányzott. A második félidőben aztán idővel - a várakozásoknak megfelelően - a vendégek kezdték átvenni az irányítást, mégis némileg váratlanul hatott a 60. percben Nasri bombája, ami után a labda a kapufáról a hálóba pattant. A Roma ekkor hirtelen szorult helyzetbe került, mert immár két gólra volt szüksége a továbbjutáshoz. Ebből azonban a helyzetek ellenére egy sem jött össze, nem utolsó sorban azért, mert esetükben kifelé pattant a labda a kapufáról... Zabaleta utolsó percekben szerzett találata már csak kegyelemdöfés volt. Ezzel a Roma második hazai vereségét szenvedte el a Bayern elleni 1-7 után.

A csoport másik meccsén a némileg tartalékos Bayern München Müller, Rode és Götze góljaival így is simán, 3-0 arányban verte a CSZKA Moszkvát.

A másik továbbjutó a kérdése a G csoportban volt nyitott, ahol a Sportingnak nyernie kellett volna a Chelsea otthonában. Vagy a Schalkénak nem lett volna szabad diadalmaskodni Mariborban. Londonban gyorsan világossá vált, hogy a portugáloknak nem teremhet babér, hisz bő negyed óra alatt a hazaiak Fabregas és Schürrle révén két gólos előnyre tettek szert. Sőt, már 3-1 volt az angoloknak, amikor Mariborban Meyer betalált, a Schalke pedig előzött. És mivel az eredmény már nem változott, ezzel tovább is jutott.

Az est másik rangadóján a Barcelona és a PSG a csoportelsőségről hivatott dönteni egymás ellen. Negyed óra elteltével Ibrahimovic betalált egykori csapata ellen, a franciák előnye azonban csak négy percig tartott, amikor is Messi egyenlített. A szünet előtt már a katalánok vezettek, miután Neymar is betalált, majd a 77. percben Suarez tett pontot a történet végére - a két csapat legnagyobb csillagai döntöttek tehát. Ezúttal a Barcelona javára.

A csoport másik meccsén az Ajax 4-0 arányban kiütötte az APOEL Nicosiát, ezzel biztosítva helyét az Európa Ligában. Hasonlóan járt el a H csoportban az Athletic Bilbao is, amely fele annyi gólt rámolt be a BATE Boriszovnak, ám ez is elég volt a harmadik helyhez.

A csoportkör mérlegét meghúzva a BL-ben folytatja az Atletico Madrid, a Juventus, a Real Madrid, a Basel, a Monaco, a Leverkusen, a Dortmund és az Arsenal után a Bayern München, a Manchester City, a Barcelona, a PSG, a Chelsea, a Schalke, a Porto és a Sahtar Donyeck. , Az Európa Ligában próbálhat szerencsét az Olimpiakosz, a Zenit, a Liverpool és az Anderlecht után a Roma, az Ajax, a Sporting és az Athletic Bilbao, a , míg a Malmö, a Ludogorec, a Benfica és a Galatasaray mellett búcsút vehetünk a CSZKA Moszkvától, az APOEL-től, a Maribortól és a BATE Boriszovtól.

A nyolcaddöntők párosítását hétfőn sorsolják.

Bajnokok Ligája, 6. forduló:
E csoport:
AS Roma -Manchester City 0-2
gólok: Nasri (60.), Zabaleta (86.)
Bayern München -CSZKA Moszkva 3-0
gólok: Müller (17., 11-es), Rode (84.), Götze (90.)
A csoport állása: 1. Bayern München 15 pont, 2. Manchester City 8 p., 3. AS Roma 5 p., 4. CSZKA Moszkva 5 p. (6-10

F csoport:
FC Barcelona - Paris Saint-Germain 3-1
gólok: Messi (19.), Neymar (42.), Suarez (77.) illetve Ibrahimovic (15.)
Ajax Amsterdam -APOEL 21.45 4-0
gólok: Schöne (45., 11-es, 50.), Klaasen (53.), Milik (74.)
A csoport állása: 1. Barcelona 15 p., 2. Paris Saint-Germain 13 p., 3. Ajax Amsterdam 5 p., 4. APOEL 1p.

G csoport:
Chelsea -Sporting Lisboa 3-1
gólok: Fabregas (8., 11-es), Schürrle (18.), Mikel (56.) illetve Silva (50.)
Maribor -Schalke 04 0-1
gól: Meyer (62.)
A csoport állása: 1. Chelsea 14 p., 2. Schalke 8p., 3. Sporting Lisboa 7 p., 4. Maribor 3 p.

H csoport:
FC Porto -Sahtar Donyeck 1-1
gólok: Aboubakar (87.) illetve Stepanenko (50.)
Athletic Bilbao -BATE Boriszov 2-0
gólok: San José (47.), Susaeta (88.)
A csoport állása: 1. FC Porto 14 pont, 2. Sahtar Donyeck 9 p., 3. Athletic Bilbao 7 p., 4. BATE Boriszov 3 p.bl

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: