2012-10-09 17:01:20• hírek • Kocsis Zoltán

Három év felfüggesztett jár egy ember életéért Romániában

fotó: Szatmár.ro archívum
fotó: Szatmár.ro archívum

Egyetlen napot sem kell rács mögött töltenie a halálos balesetet okozó Darius Tantasnak, a Nagyváradi Fellebbviteli bíróság ugyanis három év felfüggesztett börtönbüntetésre változtatta a Szatmár Megyei Törvényszék hat év letöltendő börtönbüntetésről szóló ítéletét.

A Körös-parti igazságszolgáltató (?) intézet bírói ítéletükben különböző „enyhítő körülményekre" hivatkoznak. Hogy melyek azok, a jogi fanyelv útvesztőiben nehéz kibogozni. Hacsak nem az számít enyhítő körülménynek, hogy a milliomosivadék tökrészegen, felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett, majd a hatóság tudta nélkül hagyta el az országot?

Sejtéseink szerint a bírák egyéb enyhítő körülményeket találtak, ám nem a helyszínen vagy a paragrafusok között, hanem valamely ruhadarabjukban... Bárhogyan is van, a tény az, hogy egyeseket Romániában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélinek ittas vezetés miatt, mások ugyanazt a büntetést kapják emberölésért!

Darius Tantas még 2008 szeptember 7-én okozott balesetet Gombástanya közelében. Mercedes típusú személygépkocsijával oly erővel csapódott egy szabályosan közlekedő személygépkocsi hátsó részének, hogy annak vezetője, Grigore Borhidan a helyszínen életét vesztette. Tantasnak ráadásul épp fel volt függesztve a jogosítványa, véralkoholszintje pedig 1,1 mg/l volt. A baleset után Tantast előbb a szatmári, majd a nagybányai kórházba szállították, onnan pedig külföldre - mindezt a hatóság engedélye nélkül!

A Szatmár Megyei Törvényszék első ízben három év letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá, ám ezt a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság elutasította és elrendelte az ügy újratárgyalását. Szatmárnémetiben hat évre emelték büntetését, ám ezt a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság ismételten elutasította. És felfüggesztettre enyhítette.

Ez az ítélet már jogerős!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: