2008-10-06 12:19:58• hírek • Parajdi Andrea

Ismét gyűjtöttek

Szombaton országos lomtalanítási napot szervezett a Környezetvédelmi Minisztérium. Szatmár megyében összesen 5088 kg elektromos hulladék gyűlt össze.

A Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalat Szatmárnémeti nyolc pontján, Batizon, Egriben, Gombáspusztán és Lázáriban gyűjtötte össze a kihelyezett elektronikai cikkeket. Murg István, a Florisal műszaki igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, a fentiekben említett területeken 1026 kiló használaton kívül lévő veszélyes hulladékot sikerült begyűjteniük.

-Az összegyűlt mennyiség szempontjából nem mondható túlzottan sikeresnek ez az akció, azonban azt tapasztaltuk, hogy Szatmárnémetiben egyre jobban hozzászokott a lakosság a szelektív hulladékgazdálkodáshoz, ami mindenképp pozitívumként értékelhető. A vidéki településeken jóval kevesebben szabadultak meg régi elektronikai cikkeiktől, ugyanis ott még újdonságnak számít ez a fajta begyűjtés - mondta Murg.

A Környezetvédelmi Minisztérium egy éven át, minden hónap első szombatján megrendezi majd az elektromos hulladékok begyűjtését, így a vidéki települések lakóinak is lehetősége lesz rutinszerűen kezelni a lomtalanítást. A szombati gyűjtési akció összességében sikeresnek mondható, ugyanis megye szerte 5088 kg elektromos hulladékot sikerült begyűjteni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: