2012-05-16 09:52:51• hírek • Szatmar.ro

Ismét győzött az Olimpia, csökkent a hátránya

Fotó: szatmár.ro archívum
Fotó: szatmár.ro archívum

Újabb győzelmet aratott az Olimpia labdarúgócsapata, ezúttal Zalatnán. A sárga-kékek, némi szerencsével ugyan, de kihúzták kapott gól nélkül, annak ellenére, hogy az 55. perctől emberhátrányban játszottak.

Az Olimpia nem bízta a véletlenre és Homorozan már a 10. percben megszerezte a vezetést. Újabb tíz perc múlva már kettő volt a vendégek előnye, hisz Danila is betalált. Ekkor simának tűnt az sárga-kékek győzelme, a második félidőben mégis akadt izgulni valójuk. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy Manuel Muresan az 55. percben a kiállítás sorsára jutott. A hazaiak ezt követően több veszélyes támadást is vezettek, két alkalommal a kapufát is eltalálták, ám gólt nem tudtak szerezni.

„Şuta jól védett, egy kis szerencse is kellett, a kieséstől fenyegetett Zalatna az utolsó szalmaszálba is kapaszkodott, és mindent megpróbált" - összegezett Csík Tibor vezetőedző.

Az Olimpia ezzel a 27. fordulóban megszerezte a 20. győzelmét és három fordulóval a vége előtt 62 ponttal a második helyen áll. A listavezető Brassói Corona ugyanúgy húsz győzelmet aratott, ám hárommal több döntetlenjének (és értelemszerűen hárommal kevesebb vereségének) köszönhetően három ponttal vezet a szatmáriak előtt. A barcaságiak kedd este Besztercén is csak gól nélküli döntetlent értek el, így előnyük három pontra csökkent. Az viszont biztos, hogy az Olimpia a legrosszabb esetben is a második helyen végez, mivel három fordulóval a vége előtt előnye 12 pont a harmadik Tatranggal szemben.

A hétvégi következő fordulóban az Olimpia a Kolozsvári Sanatateát, a Corona pedig Szászrégent fogadja.

III. Liga, 27. forduló:
Zalatnai CS-Szatmárnémeti Olimpia 0-2
gólok:
Homorozan (10.), Dănilă (21.)
Az Olimpia összeállítása: Şuta - Moş, Fl. Mureşan, Heil, Homorozan, Gavrilescu, Villand, Mureşan M., Zsiga, Dănilă, Feier. Játszott még: Marinaş, Pop Mihai, Sabău, Glodean.

További eredmények:
Aranyosgyéresi Seso
-Marosvásárhelyi FCM II 3-1
Kolozsvári Universitatea II-Zilahi FC 1-1
Kolozsvári Sănătatea-Jádi Voinţa 2-1
Szászrégeni Avântul-Szászfenesi Unirea 1-0
Besztercei Gloria II-Brassói Corona 0-0
Dési Unirea-Kolozsvári CFR II 0-3
Tatrangi Unirea-Nyárádtői Unirea 2-1

A következő forduló
péntek: Marosvásárhely II-Tatrang
Zilah-Aranyosgyéres
Szászfenes- Zalatna
Brassó-Szászrégen
CFR II-Beszterce II
Nyárádtő-Dés
Szombat: Olimpia-Sănătatea
Jád-Universitatea II

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: