2010-02-21 16:55:12• hírek • Balog Anita

Látványos vizes ralival kezdődött a bajnokság

Kezdetét vette az idei gyorsasági ralibajnokság, mely az esős idő ellenére négyszáz nézőt csábított ki az ACR gyakorlópályájára. Harmincnyolcan versenyző állt rajthoz, nem csak Szatmár megyéből, hanem a környező nagyvárosokból is érkeztek pilóták és szurkolók egyaránt.

Nem nagyon kedvezett a borongós, esős időjárás a megyei gyorsasági ralibajnokság első fordulójának, melyet ezalkalommal is a Román Autóklub szatmári kirendeltsége rendezett az Auto-Karting Rider's klubbal közösen. Az időjárás azonban még látványosabbá tette a versenyt és úgy tűnik, hogy az autósport szerelmeseit sem riszatotta el az eső: több mint négyszáz személy követte figyelemmel a ralit.

Az idei bajnokság első fordulójában összesen 38 autós állt rajthoz, öt kategóriában. A versenyzők között nem csak szatmáriak voltak, volán mögé ültek versengő kedvű nagykárolyiak, túrterebesiek, nagybányaiak, kolozsváriak, nagyváradiak, sőt szamosújváriak is.

A verseny hihetetlenül izgalmasra sikeredett, néhány kisebb kicsúszás is volt, annak ellenére, hogy a szervezők több mint 500 gumiabronccsal ''párnázták ki'' a pályát. A versenyzők között tapasztaltak és amatőrök is voltak, reméljük hogy nem sértődik meg az amatőr megnevezésért a hét éves Cassian Sabadus, aki egy kettős vezérlésű autóval állt rajthoz, édesapjával az anyósülésen. Nála kicsit idősebb volt az a 16 éves versenyző, aki egyedül vágott neki a versenynek. Domuta Daniel az NL2-es kategóriában - melybe a 1400-1600 köbcentis autók versenyeztek - ötödik helyen zárt.

A futam dobogós versenyzői:

NL1 (1400 köbcenti alatt): 1. Bogdan Alexandru (Kolozsvár, Opel Tigra); 2. Iuliu Ghete (Szamosújvár, Mitsubishi Colt); 3. Gál Ferenc (Szatmárnémeti, Volkswagen Golf).

NL2 (1400-1600 köbcenti): 1. Vezendan Mihai (Szatmárnémeti, Honda Crx); 2. Devecska Szabolcs (Szatmárnémeti, Honda Civic); 3. Maier Richárd (Szatmárnémeti, Honda Civic).

NL3 (1600-2000 köbcenti): 1. Bob Florin (Kolozsvár, Volkswagen Golf); 2. Bakonyi Raul (Szatmárnémeti, BMW 316i); 3. Rosu Mihai (Szatmárnémeti, BMW E36).

NL4 (2000 köbcenti fölött): 1. Kiss Gábriel (Szatmárnémeti, BMW 320); 2. Bucurestean Adrian (Nagykároly, Volkswagen Golf); 3. Rosu Mihai (Nagykároly, Volkswagen Golf).

LIC (épített autók és licenccel rendelkezők számára): Vajda Zsolt (Szatmárnémeti, Subaru Impreza); 2. Vezendan Mihai (Szatmárnémeti, Honda Crx); 3. Kui Ferenc (Szamárnémeti, Mazda).


Rali az ACR gyakorlópályán


Rali az ACR gyakorlópályán


Rali az ACR gyakorlópályán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: