2019-10-14 12:29:31• hírek • Bede Emőke

Ismét ellenőrzik az áru- és személyszállító járműveket

Ismét egy európiai szintű ellenőrzési kampányhoz csatlakozott hétfő reggel a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztálya – tájékoztatta híroldalunkat a hatóság.

2019-ben immár harmadik alkalommal szervezik meg a Truck and Bus nevű akciót, melynek célkeresztjében – ahogy arra neve is utal – a teherautók és az autóbuszok állnak. Elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok tartását vizsgálják, hiszen ezek áthágása komoly veszélyt jelent a forgalom többi résztvevőjére is, de nem mulasztják el ellenőrizni a hivatalos dokumentumokat sem.


Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) egyébként nem ez volt az első akciója idén. Március közepén a biztonsági övek használatát ellenőrizték az egész EU területén, majd áprilisban azon sofőrökre vadásztak, akik a megengedettnél jóval gyorsabban hajtottak, májusban pedig lezajlott a személy- és áruszállító járművek ellenőrzésének első felvonása. Reméljük, a nagyszabású akció most is legalább olyan hatékony lesz, mint a korábbi alkalommal, ugyanis ezekben a járműkategóriákban a legtöbb közlekedési balesetet a sofőrök túlhajszoltsága, a gyorshajtás, az alkohol- vagy drogfogyasztás, a rakománybiztonsággal kapcsolatos mulasztások, illetve a járművek túlterheltsége okozza.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: