2008-06-07 14:28:43• hírek • Czinzel László

Országos Vidékfejlesztési Program: elbírálatlan pályázatok

Három pályázati szesszió eltelt, de egyetlen projektet sem bírált még el a minisztérium.

Június 9.-től, hétfőtől negyedik szessziójához érkezik az Országos Vidékfejlesztési Program, amelynek keretében az uniós strukturális alapok pályázhatók meg mezőgazdaságra és vidékfejlesztésre.

Amint azt Gáti Istvántól, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság vidékfejlesztési aligazgatójától a Szatmar.ro megtudta: a három „élő" pályázati kiírásból mostantól csak egynek - a 123-asnak - a keretében lehet projekteket készíteni, a másik két rendelkezés (mezőgazdasági gépvásárlás, farmfejlesztés, illetve települések infrastruktúrájának a korszerűsítése) összegei elfogytak.

Ezzel együtt a minisztérium ki is bővítette a 123-as alpontot, két, országos támogatási formával: ezek élelmiszerfeldolgozásra, illetve faipari termékek és erdészeti melléktermékek (például gomba, erdei gyümölcs) feldolgozására nyújthatnak segítséget a gazdálkodóknak.

Nincs viszont minden rendben a vidékfejlesztési programmal, ugyanis a márciusban beindított pályázati kiírások keretében készült projektek közül ezidáig országos szinten egyetlenegyet sem bíráltak el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: