2010-01-22 15:51:05• hírek • Parajdi Andrea

Ismét együtt pályázunk

Négy pályázatot nyújt be közösen Szatmár, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 harmadik kiírásának keretében.

Január 22-én, pénteken tartotta soros ülését a Szatmár Megyei Tanács, ahol a fő napirendi pontok a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 harmadik kiírása keretében benyújtásra kerülő projektekről szóltak. A pályázat január 22-én zárul ezért kellett összehívni és mihamarabb jóváhagyni a tervezett pályázatokat.

A két megye négy közös pályázatot nyújt be. Egyikkel a térségek gasztronómiai ízvilágát akarják bemutatni és népszerűsíteni különböző rendezvényeken keresztül úgy a helyiek, mint a turisták körében. A projekt 160.380 euró értékű.

Több mint 80 ezer euróra pályáznak azzal a projekttel, amelynek célja a határ menti bűnmegelőzés. A programban a helyi és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőrség is partner, mindkét intézménytől 15-15 szakember vehet részt a pályázat által megszervezésre kerülő képzésen. Céljuk, hogy a Schengi övezethez való csatlakozás kapcsán a bűnmegelőzésre egy közös stratégiát is kidolgozzanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatósága kérte fel a Szatmár Megyei Múzeumot, hogy legyen partnere abban a 487.200 eurós pályázatban, amely által kiállításokat és konferenciák szerveznének a közös határmenti örökségekről. A pályázat befejeztével pedig különböző kiadványokban is bemutatnák a közös értékeinket.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Központ is közös pályázatot nyújt be. A két intézmény alkalmazottai több workshopon és szakmai tapasztalatcserén vehetnek majd részt.


Négy pályázatot készítettünk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével közösen.
Négy pályázatot nyújt be közösen Szatmár, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: