2008-11-01 10:16:34• hírek • Szatmar.ro

Minimális CFR-győzelem

A bajnoki címvédő pénteki, Urziceni elleni mérkőzésén a három pont megszerzése volt a cél és ez látszott is játékán. Bár többet birtokolta a labdát és több helyzetet dolgozott ki, játéka nem volt túlságosan meggyőző.

A román labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának nyitónapján egy igazi rangadóra került sor, ahol egyben megismétlődött a tavalyi szezont lezáró Román Kupa döntőjének a párosítása: a Kolozsvári CFR az Urzicenit fogadta (a döntőt semleges pályán, Pitra-Neamton rendezték).

A CFR egyértelműen a Bordeaux elleni mérkőzésre készült és látszott a játékán is: igen takarékosan és óvatosan futballozott, semmit sem kockáztatva. Bár többet birtokolták a labdát a hazaiak, az első helyzet a vendégek előtt adódott, amikor a 16. percben Apostol lövését Stancioiu fogta. Fél óra elteltével Mara lövése okozott némi gondot a bizonytalankodó Stancioiunak, majd Peralta jegyezte az első hazai kapuralövést. A félidő utolsó két percében még Culio és Trica távoli lövései okoztak némi izgalmat, de gól nem született.

A második játékrész elején aztán a CFR rögtön a találkozó legnagyobb helyzetével nyitott, de Trica löketét Arlauskis kapus a kapufára tolta. Az 52. percben aztán már ő sem tudott segíteni csapatán: Yssouf Kone vett át egy labdát a tizenhatos közepén, majd fordulásból lőtt, a kapusnak esélyt sem adva.

A vezetés megszerzése után a vasutasok méginkább visszavettek, csak Muresan és Peralta távoli lövései okoztak némi gondot a hazai kapusnak. Ennek aztán majdnem megitták a levét, a 90. percben Brandan végezhetett el szabadrúgás igéretes szögből, de lövése Stancioiu kezében kötött ki. Igazi rangadó volt tehát, a szónak a kevésbé jó értelmében, ahol a két csapat óvatosan és taktikusan igyekezett játszani, amelynek a végén több helyzetet kialakító csapat nyert.

A negyedik fordulót követően, amikor a Iasit verte meg hazai pályán, ismét győzni tudott a Beszterce: hazai pályán a veterán Coroian két találatával győzte le az Argest. A Szászmedgyesi Gaz Metan első pontjait szerezte idegenben az egyre lejjebb csúszó Vaslui otthonában. A rengeteg helyzetet kihagyó hazaiak végül az egy pontnak is örülhettek: a szatmári Prodan találatára Ljubinkovics válaszolt

A Iasi-Pandurii találékozó, jó román szokás szerint, ismét nem a mérkőzés miatt került a figyelem középpontjába. Sorin Cartu, a vendégek edzője, előbb nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a hazai újságírókat és szurkolókat, akik aztán megtámadták a stadiont elhagyni készülő targu-jiui csapatot, akiket végül a rendőrség kísért ki a városból. A végeredmény, ha esetleg valakit az is érdekelne, 1-1 lett. A balhé javára!

Eredmények:

Kolozsvári CFR - Urziceni 1-0
gól: Kone (52.)

Beszterce - Arges 2-0
gólok: Coroian (57., 59.)

Iasi - Pandurii 1-1
gólok: Munteanu (15.) illetve Tilinca (24.)

Vaslui - Szászmedgyes 1-1
gólok: Ljubinkovics (79.) illetve Prodan (77.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: