2007-06-02 13:54:02• hírek • Tamás Jakab

Igazságos döntetlen

 Az újjáépített Wembley először adott otthont válogatott mérkőzésnek.

A csodaszép új Wembley első válogatott meccsén a brazilok csak szerencséjüknek köszönhették, hogy elkerülték a vereséget, ám a létfontosságú Eb-selejtező előtt álló angolok sem kápráztatták el a 90 ezres, nagyrészt hazai közönséget.

Igazi futballünnep volt az új Wembley-ben, amely újjáépítése óta az első válogatott mérkőzésnek adott otthont, nem is akármilyennek. A huszonkettedik angol-brazil méltó párosítás a csodálatos stadion válogatott bemutatkozásához.

Az angolok az első félidőben meglehetősen passzívan kezdtek, a hazaiak átadták a területet Ronaldinho-éknak, akik néhol látványos focit produkáltak, de nem tudták feltörni az angolok védelmét. Az első komoly helyzet a visszatérő David Beckham előtt adódott, aki 18 méterről szabadrúgásból veszélyeztetett, ám lövése néhány centivel elkerülte a brazilok kapuját. A túloldalon Ronaldinho tévedett fél métert szintén pontrúgás után.

A második félidőben az angolok átvették az irányítást, Steve McClaren csapata nem túl látványosan, de tudatosan teremtett veszélyt a selecao kapuja előtt. A második negyvenöt percben a brazilok játékából már az egyéni villanások is hiányoztak, Kaká-ék gyakorlatilag helyzetet sem tudtak kialakítani az ellenfél kapuja előtt. A 68. percben David Beckham jobbról tökéletesen csavart a kapu előterébe, a hosszú oldalon John Terry emelkedett remekül, és megelőzve védőjét könnyedén bólintott a rosszul helyezkedő brazil kapus mellett a hálóba. A gól után az angolok fokozatosan adták át a területet a braziloknak, akik meglehetősen esetlegesen támadtak, semmi elképzelés nem látszódott Dunga csapatán. A hosszabbítás mégis meghozta az egyenlítést, a csereként beállt Diego a 92. percben ártalmatlannak tűnő szituáció végén fejelt a kapuba.

Az angol válogatott ezúttal sem tudta legyőzni Brazíliát, tovább várat magára a negyedik selecao elleni győzelem. A döntetlen igazságos, a játékkal egyik csapat sem lehet maradéktalanul elégedett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: