2008-10-27 13:32:52• hírek • Szatmar.ro

A Dinamo hétvégéje volt

Ha jókora szerencsével is, de nyerni tudott a Dinamo, így növelte előnyét a Steaua és a CFR előtt.

A román labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a Dinamo ugyanazt a játékot nyújtotta, mint egy héttel korábban, Kolozsváron: gyengét. Az Otelul az első félidőben folyamatosan alakította ki helyzeteit, de ismét beigazolódott a régi mondás: ha jó csapatot akarsz, első lépésként végy egy jó kapust.

Bogdan Lobont első játékrészben hét helyzetben is megakadályozta, hogy csapata hátrányba kerüljön. Az 53. percben Miranda révén lőtt első alkalommal kapura a Dinamo, majd alig hét perccel később Torje már a vezető találatot is megszerezte. A hátralévő időben a Galati bőven egyenlíthetett volna, de Jelev még büntetőből sem tudott betalálni Lobont hálójába.

A Steaua-Buzau mérkőzésen is központi tényező volt egy kihagyott büntető, de ez nem a fővárosiaknak kedvezett. A végig fölényben játszó Steaua az első félidőben kihagyja helyzeteit, bár a vendégek is veszélyeztettek. A második játékrészben nyolc perc alatt történt gólváltást követően (Nicoluta, majd Vlaicu) maradt a döntetlen. A hátralévő időben még inkább rákapcsolt a Steaua. Goian és Kapetanosz révén kétszer is eltalálták a kapufát, de gólt nem tudtak elérni. Aztán a 92. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, de Nicolita gyenge lövését Arcada könnyedén hatástalanította.

A forduló rangadója, a Temesvár- Kolozsvári CFR összecsapás már egy félóra elteltével eldőlt, amikor Cesovsky két pontrúgást követően két gólos előnyt szerzett a hazaiaknak. Az első félidő hajrájában ugyan Didi szépített, a második játékrészben azonban több gól nem esett. Bár többet birtokolta a labdát a Kolozsvár, a Temesvár remekül védekezett és gyors kontrái több veszélyt hordoztak magukban, mint a vendégek meddő mezőnyfölénye.

A fordulót követően a Dinamo vezeti a tabellát 28 ponttal, egy ponttal megelőzve az Urzicenit és hattal a Temesvárt. A Steaua 22 ponttal negyedik, a CFR 19-el a hetedik helyen áll jelen pillanatban.

Eredmények:
Pandurii - Vaslui 1-0
gól
: Piturca (74.)

Arges -
Iasi 3-0
gólok:
Kamara (12.), Doman (84.), Iordache (90.)

Temesvár FC-Kolozsvári CFR 2-1 (2-1)
Gólszerzők:
Cisovsky (27., 30.) illetve Didi (45.)

Steaua- Gloria Buzău 1-1
gólok:
Nicolita (51.), Vlaicu (58.)

Szászmedgyesi Gaz Metan-Craiovai FC 2-5
gólok:
Hoban (54.), Voicu (90.), illetve Costea (4.), Baird (28.), Rose (53., 73.) Stoica (58.)

Brassó - Beszterce 0-0

Dinamo - Otelul Galati 1-0
gól:
Torje (60.)

Urziceni - Farul 1-0
gól:
Onofras (28.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: