2019-10-22 13:54:25• hírek • Bede Emőke

Ismét díjazzák az arany- és gyémántlakodalmasokat

Napjainkban sajnos egyre több házasság végződik válással, épp ezért is értékelendő azon házaspárok egymás iránti hűsége és kitartása, kiket október 24-én fognak díjazni a polgármesteri hivatalban.

A Helyi Tanács minden negyedévben díjazza azokat a párokat, akik 50. vagy épp 60. házassági évfordulójukat ünneplik. Az ilyen ünnepi alkalmakkor a város polgármestere és alpolgármestere egy-egy oklevelet és egy 1000 lejes pénzjutalmat ad át a házaspároknak.


A csütörtök délben megrendezésre kerülő eseményre ezúttal 54 pár kapott meghívót, kik között 7 olyan házaspár is van, akik nem kevesebb mint 60 éve kötötték össze életüket. S hogy mi a hosszú házasság titka? Egy korábbi díjazáson Kovács Gyula és Kovács Mária díjazottak a Szatmár.ro kérdésére elmondták, a boldogság és a több évtizeden átívelő házasság titka az egyetértés, az odaadó gondoskodás és természetesen a kölcsönös szeretet. A családi béke megőrzése érdekében pedig sokszor félre kell tenni a büszkeséget, és bizony ki kell mondani, hogy bocsánat. Érdemes mindannyiunknak megfontolni a Kovács házaspár szavait, ugyanis már ötven éve élnek boldog házasságban, lányuk, unokájuk és dédunokájuk körében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: