2010-02-09 14:05:58• hírek • Szatmár.ro

Ismét díjakat hoztak a Kölcseysek

Az elmúlt hétvégén Sepsiszentgyörgyön tartották meg a XX. Erdélyi Magyar Matematika Versenyt, amelyről ezúttal is díjakkal tértek haza a Kölcseysek.

„A jubileumi matematika versenyen ezúttal 13 Kölcseys diák vett részt, és kiváló eredményeket értek el. Közülük heten ugyanakkor elnyerték a nemzetközi döntőn való részvételi jogot is" - számolt be róla portálunknak Kovács Béla, a főgimnázium matematikatanára.

A megmérettetésen 190 diák képviselte az ország megyéit, akik közül első díjas lett a Kölcseys X. osztályos Lakatos Tamás és a XI.-es Bondici László, harmadik díjat pedig a végzős Polcz Péter kapott. A helyezést elért diákokon kívül még négyen jutottak be az erdélyi fordulót követő Nemzetközi Magyar Matematikaverseny döntőjébe: Oláh Róbert László (IX.), Doloczki Lilla (IX.), Saitos István (X.) és Mandici Szilárd (XII.) A diákokat Nevelits Gyöngyvér és Ványi Emese a főgimnázium matematika tanárai készítették fel.

Kovács Béla matematika szakos tanár elmondta, hogy a jubileumi, huszadik nemzetközi vetélkedőre első ízben kerül sor megyeszékhelyünkön március 19-22. között.


A matekesek az őket felkészítő tanárok társaságában
A matekesek az őket felkészítő tanárok társaságában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: