2009-09-08 09:29:28• hírek • Szatmar.ro

Ismét csúszott a sorsolás

Dan Fleseriu neve felmerült a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapatának ezekben a napokban kellett volna megtudnia a Közép-Európa-Kupa-beli ellenfeleit és annak pontos programját, ám a sorsolás időpontja ezúttal is csúszott. Az ok, hogy a kilenc jelentkező csapat közül eddig csak hatan jelezték biztosan indulási szándékukat. Egy lengyel és egy német gárda mellett a Nagyvárad is habozik, utóbbiaknak állítólag már nem akaródzik indulni a sorozatban.

„Még a lengyel Polkowice és a német Lipcse együttesének a jelentkezését várja a szervező cseh szövetség, a két csapatnak szeptember 20-ig adtak haladékot. Ha addig nem neveznek, akkor hat csapattal fog elindulni a sorozat november 11-én, de akkor másfajta lebonyolítási rendszert kell alkalmazni", mondta Éles Péter, a VSK menedzsere.

A kupasorsolástól függetlenül a szatmári csapat folytatja a felkészülését, a múlt héten egy magyarországi turnén vett részt, ahol kétszer mérkőzött meg a Szolnok és a BSE együtteseivel. A mérleg 50%-os: két győzelem, két vereség.

„Nagyon hasznos volt ez a négy összecsapás, a BSE ellen látszott, hogy az alapember Graham nélkül is tudunk nyerni. A litván Povilonytének és Pavelnek sikerült beépülniük a csapatba, ponterősek is voltak, úgyhogy az eddigiekkel meg lehetünk elégedve" - elemzett Éles.

A VSK a hét folyamán délre - mondhatni melegebb éghajlatra - utazik, és Craiován egy hármas tornán vesz a részt a helyi CSM és az Alexandria társaságában. Az oltyánok a jövő héten viszonozzák a szatmáriak látogatását és amennyiben az Arad is eleget tesz a meghívásnak, akkor egy újabb hármas tornán vehet részt a gárda.

Éles azt is elmondta, a VSK tavalyi, meglepő remekléséhez a Román Kosárlabda Szövetség illetékesei is gratuláltak, ráadásul Dan Fleseriu neve felmerült a megárvult szövetségi kapitányi szék elfoglalásával kapcsolatban is. Ellenlábasa a bajnok Targoviste mestere, Catalin Tanase lesz. A szövetség két hónap múlva hozza meg ezzel kapcsolatos döntését.



A két rivális, Dan Fleseriu és Catalin Tanase


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: