2013-07-24 17:21:31• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét cigarettakészítőkre csapott le a DIICOT

Három romániai megyében, köztük Szatmár megyében, összesen tizenkét házkutatást tartottak július 24-én, szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) munkatársai. A 14 tagú bűnbadna ellen adócsalás és hamisítás a vád.

A DIICOT Prahova megyében hat, Dambovita megyében öt, Szatmár megyében pedig egy házkutatást tartott. Ezek során lefoglaltak tíz kilogrammnyi őrölt dohányt valamint 12.500 szál cigarettát.

A gyanú szerint a bűnszervezet 2012 óta állít elő illegálisan cigarettát. A gyártás az ország több helységében folyt, az árút pedig többségében Prahova és Dambovita megyékben terítették szét.

Az ügyben egyelőre tizennégy személy ellen indítottak eljárást adócsalás valamint dohányárú illegális előállítása és forgalmazása vádjával. Az államkasszának okozott kár a szakemberek szerint eléri a 300.000 eurót.

Egy hónapon belül ez immár a második hasonló eset Szatmár megyében. Június végén másfél tonna dohányt foglaltak le a nyomozók Nagykároly környékén és harminc személy ellen indult eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: