2020-03-05 21:24:46• hírek • Bede Emőke

Ismét bizalmat szavaztak a küldöttek Kereskényi Gábornak

Az RMDSZ szatmárnémeti szervezete csütörtök délután az Északi Színházban hívta össze rangsoroló küldöttgyűlését, melyen a helyi szervezet tagjai mellett tiszteletét tette Kelemen Hunor szövetségi elnök, illetve dr. Papp László, Debrecen polgármestere is.

A hallgatóságot házigazdaként Pataki Csaba, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke, megyei tanácselnök köszöntötte. „Ha visszaemlékezünk, négy évvel ezelőtt egy bohózatba illő páros után jöttünk mi Kereskényi Gáborral. Két ember, akiket nem a szél fújt össze, hanem mind a kettő szatmári magyarnak született, és itt próbált meg dolgozni az elmúlt négy évben. Próbáltak minket szétszedni négy évvel ezelőtt is, próbáltak a négy év alatt is, de nem sikerült” – szögezte le Pataki. Visszatekintve erre a kihívásokkal teli időszakra, a megyei tanácselnök pozitívan értékelte a közös munkát: a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti önkormányzata sokat tett azért, hogy a megyeközpont, s ebből hálószerűen kiindulva az egész megye ismét mozgásba lendüljön. A jövőben pedig legalább ennyi közös terv vár még megvalósításra, így Pataki Csaba támogatásától biztosította a polgármesteri székért ismét versenybe szálló Kereskényi Gábort.



A megyei tanácselnök után Kelemen Hunor vette magához a szót. A szövetségi elnök beszédében felidézte azt a momentumot, amikor 2016-ban az RMDSZ-nek egy jó csapat által sikerült visszavennie a város, s ezzel párhuzamosan a megye vezetését is. Szatmár fejlődésnek indult, melynek nem csak a magyarság, de minden olyan etnikum haszonélvezője, aki e város lakójának mondja magát. Épp ezért arra van szükség, hogy Kereskényi Gábor egy újabb ciklusban is bizonyíthasson a szatmáriaknak, illetve hogy Pataki Csabával együttműködve továbbra is azon munkálkodhassanak, hogy a megyeközpont és az egész megye lendületben maradjon - véli Kelemen Hunor.



A szövetségi elnök után Debrecen polgármestere, dr. Papp László is támogatásáról biztosította az RMDSZ szatmári csapatát. „Mi Debrecenben úgy tekintünk Szatmárnémetire és Szatmár megyére, hogy közelsége lehetővé teszi az intenzív gazdasági kapcsolatok kialakulását városaink és megyéink között” – fejtette ki a debreceni polgármester, utalva itt az M49-es gyorsforgalmi út fejlesztésére, mellyel a két város közötti távolság akár egy bő óra alatt is megtehetővé válik. „2020-ban különösen fontos számunkra, hogy újabb és újabb együttműködési lehetőséget dolgozzunk ki, legyen szó gazdaságról, oktatásról vagy kultúráról. Olyanokat, amelyek megteremtik a garanciáit annak, hogy gyermekeink a szülőföldön maradva képzeljék el a jövőt. Szatmárnémeti és Szatmár megye képes jövőbe mutató lehetőségeket tárni a fiatalok elé, jól mutatják ezt az elmúlt években véghezvitt fejlesztések is” – mondta Papp László, ki zárszóként nem csak helyi, de regionális szintű összefogásra is buzdította a jelenlevőket.



A debreceni polgármester után a szatmári városvezető lépett színpadta. Kereskényi Gábor a résztvevőkenek kijelentette, az utóbbi három és fél év eredményei alapján magabiztosan várja a helyhatósági választásokat.
 

„2016-ban egy olyan várost vettem át, amelyben egyetlen utcát sem aszfaltoztak vagy javítottak az azt megelőző évben, egy városfejlesztési projekt, perspektíva nélküli önkormányzatot. Büszkén, emelt fővel állok Önök előtt, hiszen 2020-ban nincs olyan terület, amely ne fejlődött volna az elmúlt három és fél évben. A munkát elvégeztük, mozgásba hoztuk a várost. A közlekedési infrastruktúra, az oktatás és egy zöld város kialakítása volt a prioritás számunkra, amelynek köszönhetően Szatmárnémeti egy élhetőbb város lett. Ledolgoztuk a lemaradásunk egy részét, Szatmárnémeti fejlődik és egyre szebb lesz.
 

Köszönöm a kollégáim, a küldöttek bizalmát, mindez azt jelenti számomra, hogy ők is elismerik azt, hogy előző években jó úton jártunk, és bíznak abban, hogy még ennél is sikeresebb lehet a következő négy év. A város mozgásban van, az utóbbi évek önkormányzati és privát beruházásainak köszönhetően új szelek fújnak a Szamos partján. Becsülettel, a szatmáriak érdekeit szem előtt tartva dolgoztunk az elmúlt négy évben. Remélem, ennek a munkának az eredményét románok és magyarok, fiatalok és idősek egyaránt érzik a mindennapokban. Mindez Önöknek, szatmáriaknak köszönhető. Köszönöm, és ígérem, hogy a csapatommal megháláljuk a bizalmukat. Végezzük tovább a munkánkat, folytatjuk városunk fejlesztését. A mi csapatunknak vannak megoldásai és van hosszútávú víziója arról, milyennek szeretnénk látni Szatmárt négy év múlva: ahol jó élni, ahová érdemes visszatérni. Olyan várost építünk, amelyben jó élni, ahová érdemes hazatérni. Élhető, szerethető, csendes, zöld, kerékpár- és gyalogosbarát várost építünk, amelyben jól fizetett munkahelyek és munka után kikapcsolódási lehetőségek várják haza a fiatalokat. Csak így tovább, Szatmárnémeti” – fejtette ki Kereskényi Gábor.


A küldöttgyűlésén végül egyhangulag megszavazták Kereskényi Gábor jelenlegi városvezetőt a szervezet polgármesterjelöltjének. A 251 leadott szavazatból 249 volt érvényes, ebből 249 támogatta a jelenlegi polgármestert. A küldöttek döntése alapján a listavezető polgármesterjelölt után a következő sorrend alakult ki:

  1. Maskulik Csaba – 232 szavazat
  2. Szőcs Péter – 230 szavazat
  3. Szejke Otilia – 228 szavazat
  4. Ressler Stefan – 227 szavazat
  5. Butka Gergő – 219 szavazat
  6. György Ildikó – 208 szavazat
  7. Kiss József – 200 szavazat
  8. Dohi Trepszker Lilla – 178 szavazat
  9. Bertici István – 174 szavazat
  10. Német Szabolcs – 168 szavazat
  11. Gáti István – 102 szavazat
  12. Barakonyi Gergő – 100 szavazat
  13. Horváth István – 68 szavazat
  14. Günthner Tibor – 65 szavazat
  15. Bura Maksay István - 39 szavazat
Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: