2009-12-30 13:19:39• hírek • Szatmár.ro

Ismét benépesült az afrikai elefántok háza

Ismét benépesült, s élettel teli az  afrikai elefántok háza!

Lakói közül  a 20 esztendős Yoki daganatos betegségben a közelmúltban elpusztult. Kétéves bikaborja árván maradt s szakembereink összes tudományára szükség volt, hogy mentálisan is gondoskodjanak a fiatal elefántról, elkerülvén ily módon a komolyabb testi betegségeket is...

2009. december 29-én Jumaane egyszerre két társsal is gazdagodott. Igaz a két elefántfiú közül az egyik csak néhány hónapot tölt  parkunkban - karantén megfigyelésen lesz, mielőtt továbbutazna végleges otthonába, a Kanári szigetekre - a másik, négy év körüli bika azonban végleg Nyíregyházán marad.

Mindkét állat Izraelből érkezett és az El Al légitársaság gépével tette meg a Budapestig tartó légiutat. Ferihegyen kora reggel már várták őket  munkatársaink, akiknek igen nagy gyakorlatuk van az elefántok légi fogadásában. Három éve ugyanis így fogadtuk az akkor már vemhes Yokit és vele érkezett  kétéves elefántbikáját. (Utóbbi ma már a lengyelországi Poznanban él, míg a  vemhességből két éve, szeptemberben született meg Jumaane, aki az első Magyarországon született afrikai elefánt!)


Ismét benépesült, s élettel teli az  afrikai elefántok háza


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: