2020-05-20 10:19:04• hírek • Bede Emőke

Ismét az ezerhez közelít az otthoni karanténban levő Szatmár megyeiek száma

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal sajtóirodája közölte, május 20-án mintegy 200 fő a helyi karanténközpontok egyikében várja a két hét leteltét, a lakhelyi elkülönítés alatt álló személyek száma pedig ismét megugrott, immár 986-an „raboskodnak” otthonukban.

Az idézett forrás szerint jelen pillanatig 42 személy gyógyult ki az új típusú koronavírus által okozott Covid-19-ből, 8 páciens halála azonban összefüggésbe hozható a betegséggel, mely azt jelenti, hogy jelenleg 8 aktív esetet jegyeznek a megyében. Az elvégzett tesztek száma pedig idő közben elérte a 3376-ot, melyek által 3255 személy mintáit viszgálták meg.

 

Mi a helyzet a Szatmár megyei határátkelőknél?

Kedd reggeltől szerda reggelig mintegy 882 személy, köztük 361 teherfuvarozó jelentkezett belépésre a petei határátkelőnél. Ezek közül két utazót a lakhelyüknek megfelelő megyébe kísértek, hiszen úgy döntöttek, hogy intézményes karanténban szeretnék tölteni a kéthetes kényszerpihenőt, további 405 személynek pedig otthoni elkülönítést irányoztak elő. A többiek, tehát a 114 határ menti ingázó és a 361 kamionsofőr az egészségügyi vizsgálat után folytathatták útjukat. A csanálosi határátkelőnél ebben az időszakban nem jegyeztek belépő forgalmat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: