2015-12-26 10:05:32• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét a sötétségbe taszította Szatmár megye egy részét az Electrica

A jelek szerint nem múlhatnak el a téli ünnepek anélkül, hogy Szatmár megye egy jelentős része ne maradjon villanyáram nélkül. Miután tavaly szilveszterkor Nagykároly mintegy fele maradt áram nélkül, idén szintén megközelítőleg tízezer ember tölthette sötétben a szeretet ünnepének szentestéjét. És hol van még az ünnepek vége...

Csütörtök délután 17.30 órakor kialudtak a fények, kikapcsoltak az elektronikus háztartási berendezések Szatmár megye 34 településén! Közvilágítás nélkül a sötét középkorba zuhantak ezek a falvak, illetve Szatmárnémeti egy része.

A Szatmár megyei prefektúra tájékoztatása szerint a problémát a Vetésen található állomás meghibásodása okozta. Ennek következtében 34 településen 162 trafóállomás és 9700 felhasználó maradt villanyáram nélkül! Erdőd, Halmi, Szatmárzsadány, Lázári, Pusztadaróc, Szárazberek, Mikola, Kökényesd, Nagymadarász, Szakasz, Vetés, Óvári lakosainak, valamint Szatmárnémeti több utcájában az emberek szívében ekkor bizony nem a szeretet lett úrrá.

A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint másfél órán belül sikerült elhárítani a problémát a felhasználók 90%-ánál, míg a kevésbé szerencsések közel öt és fél órát tölthettek a sötétben. Náluk csak 22.50 körül gyúltak ki a fények.

Az Electrica bürokratikus útvesztőiről és szervezeti felépítésének racionalitásáról sok mindent elmond, hogy a vetési állomás a Transelectrica kolozsvári részlegéhez tartozik. A kolozsvári Transelectrica azonban nem üzemeltet munkacsoportot Szatmár megyében....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: