2012-09-25 18:22:58• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét a rendes kerékvágásban a szemétszállítás Sárközújlakon

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Több, mint ötvenezer személy háztartási hulladékának az elszállítása akadozott az elmúlt hetekben Sárközújlakon és a környező községekben. A problémát a szemetes autók technikai problémái okozták, ám a hét eleje óta ismét visszaállt a régi rend.

A sárközújlaki önkormányzat további tizenegy község szemetét gyűjti be és fuvarozza a szamosdobi szeméttározóba. Minderre azonban csak két autó áll a rendelkezésére. Az elmúlt hetekben pedig mindkettő meghibásodott. Erre mondják, hogy a baj nem jön egyedül...

„Az első autó közel három hetet állt egy nagyváradi szervizben, amíg meg tudták javítani", mondta Piricsi Artúr polgármester a Szatmár.ro-nak. „Amikor útban volt hazafelé, kapom a telefont, hogy meghibásodott a másik is", mesélte a hihetetlen pechet. A másik teherautót Nagybányára vitték, egy ottani műhelyben javították meg.

Hétfőre azonban minden probléma megoldódott, a szemétszállítás is visszatért a normális kerékvágásba.

Sárközújlaki önkormányzat által működtetett szemétgyűjtés 50.600 személy hulladékát juttatja el a szamosdobi szeméttelepre. Minden egyes önkormányzat begyűjti a szemétszállítási pénzt lakosaitól, majd azt eljuttatja a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatalhoz. A szemétgyűjtési díj községenként változik - a kisvárosban például négy lejt kell fizetnie minden családnak. Ez a szemétgyűjtési rendszer azonban hamarosan megváltozik: az érintett önkormányzatoknak ugyanis egy kft.-ét kell létrehozniuk és ez működteti majd a szemétgyűjtést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: