2016-08-05 13:43:25• hírek • Kocsis Zoltán

Elhagyta legendás szerencséje a Steauát

Elhagyta legendás szerencséje a Steaua csapatát pénteken a Nyonban megtartott sorsoláson, így a lehető legerősebb csapat, a Manchester City lesz a román rekordbajnok ellenfele a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében.

Azzal persze tisztában volt a Steaua, hogy csakis bombaerős ellenfele lehet a következő körben, mégsem mindegy, hogy az a Manchester City, vagy mondjuk a Rosztov. A Steaua és a Manchester City közötti különbséget talán azzal érzékeltethetjük a legjobban, ha összehasonlítjuk a nyáron az erősítésekre fordított összegeket. Amíg ugyanis a Steaua Ovidiu Popescu és Vlad Achim játékjogáért összesen 400.000 eurót fizetett ki, addig a City nem sajnált 129 millió eurót lepengetni a német Leroy Sanéért (50 millió), a brazil Gabriel Jesusért (32 millió), a német Ilkay Gündoganért (27 millió) és a spanyol Nolitóért (18 millió). Eddig...

A nem bajnokok ágának két rangadóját a Porto és a Roma, illetve a Monaco és a Villarreal vívja. Érdekesség, hogy a hercegségbelieket a tavaly a Villarrealhoz alig néhány tíz kilométerre székelő Valancia búcsúztatta ugyanebben a szakaszban. Az orosz Rosztov, miután kiejtette a belga Anderlechtet, a szomszédos Hollandia legeredményesebb csapatával, az Ajax-szal mérheti össze tudását, míg a német Mönchengladbach egyértelműen esélyes a svájci Young Boys ellen.

A bajnokok ágán a legnagyobb rangadónak a Salzburg és Alexnadru Matel csapata, a Dinamo Zágráb közötti összecsapás ígérkezik. A „legrománabb csapat", a Claudiu Keserüvel, Cosmin Moti-val és Andrei Prepelitával felálló bolgár Ludogorec a cseh Plzennel csaphat össze. Ovidiu Hoban izraeli bajnok csapatára, a Hapoel Beer-Shevára a nem túl meggyőző Celtic Glasgow vár, a magyar válogatott Nemanja Nikolicsra és a Legia Varsóra pedig a szezon meglepetéscsapata, az ír Dundalk. Az Astrát búcsúztató Köbenhavn az előző körben egy másik skandináv együttest, a Rosenborgot kiejtő APOEL Nicosiával találkozhat.

A párharcok győztesei bejutnak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a vesztesek az Európa Liga csoportkörében folytatják. A mérkőzéseket augusztus 16/17-én, illetve 23/24-én rendezik.

Bajnokok Ligája rájátszás párosítása:
Bajnokok ága
:
Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzen
Celtic Glazgow - Hapoel Beer-Sheva
Köbenhavn - APOEL Nicosia
Dundalk - Legia Varsó
Dinamo Zágráb - Salzburg

Nem bajnokok ága:
Steaua - Manchester City
Porto - Roma
Ajaz - Rosztov
Young Boys - Mönchengladbach
Villarreal - Monaco

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: