2016-07-27 23:43:41• hírek • Kocsis Zoltán

Egyetlen helyzetét gólra váltotta az Astra, de nem szerzett előnyt

fotó: fck.dk
fotó: fck.dk

A Steaua keddi prágai 1-1-es döntetlenje után ugyanezt az eredményt érte el szerda este a román bajnoki címvédő Astra is a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első meccsén a dán Köbenhavn ellen. A nagy különbség az, hogy míg a Steaua idegenben, addig az Astra odahaza érte el ezt az eredményt.

A magyar Vad István vezette találkozót remekül kezdte az Astra és a 7. percben megszerezte a vezetést: a védők nem tudtak felszabadítani egy kósza labdát, a harcos és opportunista Damien Boudjemma jobb oldalról középre passzolt, ahol az érkező Filip Teixeira a kapuba bombázott.

A bekapott gól után egyre inkább átvette az irányítást a Köbenhavn, amely azonban csak két komolyabb helyzetet tudott kialakítani. Előbb a 26. percben Thomas Delaney lőtt kissé éles szögből kapu fölé, majd a szünet előtti percekben Geraldo javította Silviu Lung kapus hibáját és tisztázott a gólvonal elől.

Hasonló forgatókönyv szerint indult a második játékrész is, a mintegy tíz percig tartó hazai fölényt követően a vendégek vették át ismét az irányítást. A nagy különbség azonban, hogy ezúttal ki is egyenlítettek! Ezúttal is a jobb oldalról jött a beadás, a védők nem tudtak felszabadítani, Rasmus Falk mesterien passzolt Delaney-hez, a csapatkapitány pedig közelről nem hibázott.

A meccs hátralévő részében is állandósult a dán fölény, amely csapat úgy tűnt, erőnlétileg is ellenfele fölé nőtt. Noha Delaney, majd Benjamin Verbic nem tudott élni az előttük adódott lehetőséggel, a látottak alapján nem kérdés, melyik gárda a jövő keddi, koppenhágai visszavágó esélyese.

Igaz ugyanakkor, hogy tavaly hazai pályán játszotta el továbbjutását a dán csapat a BL ugyanezen szakaszában egy idegenben elért kedvező eredményt követően: miután Csehországban 1-0-ra nyert a Jablonec ellen, hazai pályán 3-2-re kikapott.

Az est BL-krónikájához tartozik, hogy a lengyel Legia Varsó a magyar válogatott csatár Nikolics Nemanja góljával nyert a szlovák Trencsén otthonában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: