2012-08-17 16:42:38• hírek • MTI

Ismét Székelyföldön üdül Basescu

Ismét Székelyföldre utazott Traian Basescu felfüggesztett román államfő, aki pénteken meglátogatta a Tusnádfürdő mellett lévő Szent Anna-tavat.

A román parlament által hivatalából felfüggesztett államfő feleségével, Maria asszonnyal utazott Háromszékre, ahol a Kovászna nevű üdülőváros egyik hoteljében szálltak meg. Korábban Basescu rendszerint az elnöki hivatal egyik kovásznai villájában szállt meg, de ezt felfüggesztett államfőként nem teheti meg.

Bogdan Opera, az államfő szóvivője megerősítette pénteken a Mediafax hírügynökségnek, hogy Basescu a magyarok által többségben lakott Hargita és Kovászna megyében tölti a hétvégét.
Legutóbb áprilisban kereste fel Székelyföldet, ahol gyakran megfordult államfőként az utóbbi hét és fél évben. A rendszerváltás óta ő az a román államfő, aki a leggyakrabban látogatott Székelyföldre.

A Basescu leváltásáról szóló július 29-i népszavazáson Hargita és Kovászna megyében volt a legalacsonyabb a részvételi arány, ami Basescut segítette, hiszen 46 százalék volt a részvétel, ami elmaradt a referendum érvényességéhez szükséges 50 százalék plusz egy főtől. Ennek ellenére a román alkotmánybíróság még nem döntött a népszavazás érvényessége kérdésében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: