2011-04-12 08:48:29• hírek • Póti Orsolya

Ismét Széchenyi-vetélkedő

Franz Eybl: Széchenyi István portréja
Franz Eybl: Széchenyi István portréja

A Széchenyi kör  idén is megrendezi a Szatmár megyei  magyar középiskolások számára a Széchenyi-vetélkedőt.

A  Széchenyi-vetélkedő megyei döntőjére május 20-án, péntek  délután  15 órától, a Kölcsey Főgimnáziumban kerül sor. Az eseménynek  külön  jelentőséget ad az  a tény, hogy ebben az évben emlékezünk gróf Széchenyi István születésének 220. évfordulójára.

A szervezők az évfordulóhoz igazodva a kérdéseket úgy állítják össze, hogy azok elsősorban az ünnepelt családjához, illetve ifjúságának éveihez kapcsolódjanak, és csak részben  pályájának utolsó szakaszához. Ezért nincs is kötelező könyvészet, mert ezekhez az adatokhoz könnyen hozzáférhetnek  a legtöbb Széchenyi-életrajzban, vagy róla  szóló könyvben.

Említhetnénk Kunszabó Ferenc, Csorba László vagy Gergely András monográfiáját, de sok minden koncentráltan megtalálható Gazda István "Széchenyi napjai" című összeállításában .

A versenyen minden középiskolából egy háromfős csapat vehet  részt, kivételt képez ez alól a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, amely a tanulók nagy létszáma miatt két csapattal indulhat a vetélkedőn.

Jelentkezni május 10-ig, Kónya László főtanfelügyelő-helyettesnél lehet a 0744-861-032-es telefonszámon. A legjobbak ezúttal  is pénz és könyvjutalomban részesülnek; könyvajándék mindenkinek jár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: