2012-09-07 14:14:04• hírek • Szatmár.ro

Ismét Szatmárnémetiben járt a nosztalgiavonat

Alig akadt szabad hely a Kárpátalja Expresszen, amelyik Budapestről indult és Szatmárnémetiben is megállt.

Valószínűleg egy évvel ezelőtt volt ekkora tömeg a Szatmárnémeti Állomáson, mint most. Pontosan akkor, amikor legutóbb itt járt a Kárpátalja Expressz nevű nosztalgiavonat. A közel 240 utast most is nagy szeretettel fogadta a szatmári magyarság, a vonaton utazók pedig piros-fehér-zöld zászlókat lengetve üdvözölték az ittenieket. A szerelvény természetesen késéssel érkezett, kevéssel 13.30 után ért be a vasúti pályaudvarra, majd nagyjából egy óra múlva folytatta útját. Az 1800-as évek végén épült vasútpályán, a hajdani munkácsi fővonalon négy országot érintve ér el célállomásához az expressz, összesen több mint 1000 kilométert megtéve.

Megtudtuk: a legutóbbi út befejezésekor már megkezdődött a regisztráció az idei túrára, az utasoknak pedig olyan 40 ezer forint körüli összegbe kerül a háromnapos utazás. Természetesen ebben benne van a szállás ára is, viszont a vonaton való étkezésért külön kell fizetni - igaz, itt finom, magyaros ételek szerepelnek a menüben.

A nosztalgiavonat Szatmár megyében megállt Nagykárolyban is, majd a Szatmárnémeti megálló után Halmiban szállhattak le az utasok a szerelvényről. Szatmárnémetiben Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke köszöntötte a vendégeket, majd megkoszorúzták Pfaff Ferenc emlékművét - ő tervezte ugyanis a Szatmárnémeti Állomás épületét. Halmiban a vendégeket ünnepi műsorral fogadták, majd a szerelvény elhagyta Romániát.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: