2020-04-21 09:11:42• hírek • Bede Emőke

Ismét Szatmár megyéből jelentették a legtöbb kanyarós megbetegedést

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ adatai alapján közölte, újabb kanyarós eseteket regisztráltak az elmúlt héten Romániában.

A megbetegedések száma továbbra is lassú, de konstans emelkedést mutat: a betegség 2016-is romániai megjelenése óta nem kevesebb mint 19 813 igazoltan kanyarós páciensről jelentettek az orvosok. Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) ugyanakkor azt is közölte, hogy szerencsére a kanyaró által okozott elhalálozások száma az előző héthez képest nem emelkedett, továbbra is 64 halálos áldozatról van tudomása az intézetnek.


A 2020. április 13. és 2020. április 17. közötti időszakban, az ország 4 megyéjében összesen 57 új megbetegedést regisztráltak. Szatmár megyében 39-et, Kolozsban 10-et, Biharban és Temesben pedig 4-4 új fertőzést jelentettek a szakhatóság felé.A kanyaróvírus cseppfertőzéssel, vagyis légi úton is terjed, a levegőben akár két órán át is életképes, továbbá négy nappal a betegség tüneteinek megjelenése előtt, valamint utána még négy napon át fertőző marad az, aki elkapta a vírust. Az orvosok folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy a legnagyobb veszélyben a kisgyermekek vannak, közülük is azok, akiknek gyenge az immunrendszerük. Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy nemcsak gyermekek, de bármilyen életkorú személy elkaphatja a fertőzést azok közül, akik nincsenek beoltva ellene, és korábban nem estek át kanyarón. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: