2014-11-03 15:05:13• hírek • Szatmar.ro, refszatmar.eu

Ismét Nagy Hajnalka-Csilla nyerte a refszatmar.eu fotópályázatát

Nagy Hajnalka-Csilla megvédte címét, azaz a refszatmar.eu második fotópályázatát is megnyerte. A zsűri döntése értelmében a beérkező 50 fotó közül az Elhatárolódás című képe lett az első. Fontos változás a kiírásban, hogy a meghirdetetthez képest nem az első három, hanem az első öt nyertes kap díjat.

A képek elbírálásában közreműködtek: Virág Botond és Barna Antal hozzáértő szakemberként értékelt, de Kiss Gábor sajtóreferens, Adorjáni László lelkipásztor, Király Lajos lelkipásztor, Barakonyi Gergő rádió-műsorvezető, valamint Kovács Mátyás és Rácz Ervin, a refszatmar.eu szerkesztői is elemezték a képeket. Mindenki más szemmel nézte a fotókat, de mindannyian elégedettséget éreztek azok színvonalával kapcsolatosan. Volt, aki szakértelemmel nézte, de volt olyan lelkész, aki már-már prédikálni tudott volna a képek alapján.

Ha lehetne Igét hirdetni a nyertes képből, akár a pályázat kiírásakor megadott zsoltárrészletet is mellé lehetne tenni: „Látták a te szemeid az én alaktalan testemet..." (Zsolt. 138, 16)

Nagy Hajnalka-Csilla másik beküldött képe (Meggyőződés) is elnyerte a zsűri tetszését, oly annyira, hogy valójában az lett a második, de mivel egy személyt csak egyszer díjazhattak, így végül az kikerült a nyertes képek közül. Szakmailag talán ez az utóbbi jobb is, mint az első, de a meghirdetett téma inkább az első képre jellemző, döntött a zsűri.

Antal Csaba szerzeménye, nem csak a fotó címe alapján, méltó a reformáció eszméjéhez. Jöhet a fény a sötét középkor után! Szőnyi István rengeteg értékes fotót küldött be, több fotóját is értékelték (a nagygéci fotók különösen reménykeltőek), mindegyik gyönyörködtet, de a Jelenés című képe lett a befutó: a fényből kreált keresztárnyék a változás jelképe is lehet, és a kereszt igenis keresztyén és református szimbólum, ha helyesen használjuk! Botos Ferenc Fény és hit című képe is sokatmondó, Ilonczay Tekla pedig a szatmáriaknak kedves Láncos-templomról szóló képével nyerte el a zsűri tetszését.

„Mindenesetre hálásak vagyunk minden beküldött képért, áldást kérve minden fényképész életére! Öröm, hogy ilyenKÉPpen is ünnepelhettük a reformáció emléknapját!", írják az oldal szerkesztői.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: