2020-05-25 09:48:41• hírek • Bede Emőke

Ismét Kolozs megyéből jelentették a legtöbb kanyarós megbetegedést

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ adatai alapján közölte, 20 107-re emelkedett a kanyaróval diagnosztizált betegek száma.

A megbetegedések száma továbbra is lassú, de állandó emelkedést mutat: a betegség 2016-os romániai megjelenése óta 20 107 igazoltan kanyarós páciensről jelentettek az orvosok. Szerencsére a kanyaró által okozott elhalálozások száma nem emelkedett az elmúlt hetekben, továbbra is 64 halálos áldozatról van tudomása az intézetnek. Az új megbetegedések terén ismét Kolozs megye került az élre, ahol nem kevesebb mint 27 új esetet regisztráltak az elmúlt hét során. Neamt megyében 6 újabb beteget fedeztek fel, Szatmárban pedig 2-t, az ország többi megyéjéből pedig nem jelentettek újabb kanyarósokat az elemzett időszakban.


"Az új koronavírus miatt bevezetett társadalmi távolságtartás és az egészségügyi dolgozók túlterheltsége következtében elképzelhető, hogy akár 117 millió gyerek nem kapja meg időben a kanyaró elleni oltást a világon – figyelmeztettek nemrégiben ENSZ-szervezetek. A kanyaró elleni oltókampányt már 24 országban elhalasztották, és ez máshol is várható. 37 országban kerülnek veszélybe a gyerekek, akiknek most meg kellene kapni a kanyaró elleni oltóanyagot – állapítja meg Londonban kiadott jelentésében a Kanyaró és Rubeola Kezdeményezés, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és több más szervezet alapított.


"Ha valamely országban az új koronavírus terjedése miatt maradna el a kanyaró elleni szervezett oltás, akkor arra kérjük az ország vezetőit, hogy tartsák számon az időben be nem oltott gyerekeket, és mihamarabb pótolják az oltást elsősorban a veszélynek leginkább kitettek esetében. Az immunizáció – és ezen belül a kanyaró elleni oltás – legalább annyira fontos az életmentésben, mint a Covid-19 betegség elleni küzdelem. Az emberiséget szintén fenyegető kanyarójárványok kitörése most egy alattomos veszély" – idézte korábban az MTI a közleményt, melyre a romániai Nép ügyvédje is felhívta a figyelmet.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: