2010-04-15 16:24:53• hírek • Szatmár.ro

Tizenöt éves a Kölcsey alapítvány

Csütörtökön délután megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte a Kölcsey Ferenc Alapítvány.

A rendezvényen, melynek a főgimnázium díszterme adott otthont, elsőként Nagy Gyula magyartanár, majd Cziprisz Imre, az alapítvány ötletgazdája, volt aligazgató és Elek Imre jelenlegi iskolaigazgató köszöntötte a résztvevőket, felelevenítve az alapítvány történetének lényeges pontjait.

1995 tavaszán a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tantestületének 46 tagja fogadta el a főgimnázium akkori aligazgatójának, Cziprisz Imrének a javaslatát: hozzanak létre olyan diákokat és tanárokat támogató civil szervezetet, amely megkönnyíti és segíti a tanórán kívüli iskolai tevékenységeket, támogatja a nehéz szociális körülmények között élő tanulókat. Így született meg a Kölcsey Ferenc Alapítvány.

Szatmár megyében ez volt az első olyan alapítvány, amely a diákok anyagi támogatását, előmenetelük, szellemi fejlődésük gyarapítását tűzte ki legfőbb céljai közé.

A Kölcsey Ferenc Alapítvány minden tanév végén kiosztja a legjobb végzős tanulóknak az Erika-díjat, a Thália-díjat, valamint a Kölcsey Ferenc különdíjat.

A csütörtök délutáni ünnepség keretében ugyanakkor Kovács András Ferenc költeményeiből adtak elő egy összeállítást Nagy Gyula magyartanár diákjai. Az évfordulós rendezvényen pedig fellépett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Csípő Irma tanárnő vezette Bokréta néptánccsoportja is.


Cziprisz Imre volt az alapítvány ötletgazdája
Cziprisz Imre volt az alapítvány ötletgazdája


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: