2008-10-19 19:18:36• hírek • Szatmar.ro

Ismét Brazília a világbajnok

Brazília a hazai pályán rendezett futsal-világbajnokság döntőjében Spanyolországot múlta fölül.

A hatodik alkalommal megrendezett teremlabdarúgó-világbajnokság döntőjében az a két csapat jutott be, amely tulajdonképpen uralja ezt a sportágat. Elég csak annyit említeni, hogy az eddigi öt világbajnokságból az első hármat a brazilok, az utóbbi kettőt a spanyolok nyerték.

A döntőt, amelyet a magyar Török Károly vezetett, a házigazda dél-amerikaiak kezdték jobban, de hiába birtokolták többet a labdát, és lőttek többször (10-4 volt a kapuralövések aránya) kapura, az első félidőben nem tudtak gólt szerezni.

A második játékrészben sem változott a játék képe, azzal a különbséggel, hogy a 25. percben Marquinho előnyhöz jutatta a házigazdákat. Ám örömük nem tarthatott sokáig, mert négy perccel később Torras egyenlített.

Az utolsó tíz percre a brazilok még jobban rákapcsoltak, de Amado remek bravúrokat bemutatva tartotta a döntetlent. A 37. percig, amikor Vinicius betalált. A spanyolok azonban nem adták fel, másfél perccel a vége előtt ismét egyenlítettek Alvaro révén.

A kétszer öt perces hosszabbításban nem született találat, így jöhettek a büntetők, amelyekben a brazilok bizonyultak pontosabbnak és ezzel 12 év után visszaszerezték a világbajnoki címet.

A kisdöntőben a négy évvel ezelőtti döntős Olaszország 2-1 arányban legyőzte Oroszországot.

Döntő:
Brazília
- Spanyolország 2-2, büntetőkkel 4-3

harmadik helyért:
Olaszország
- Oroszország 2-1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: