2006-03-20 23:18:40• hírek • Szatmar.ro

Letartóztatták a felügyelőhelyettest

A halmi határátkelő felügyelőhelyettesét többszáz milliónyi kenőpénz elfogadásával vádolják.

A Korrupcióellenes Igazgatóság átfogó vizsgálatot rendelt el március 17–én a halmi határátkelő közelében elfogott óriási csempészcigaretta-szállítmány ügyében, a vizsgálat során pedig több mint 13 személynél tartottak házkutatást.

A cigarettát szállító ukrán csempészek ügye alapján egy egész csempészhálózat leleplezése kezdődött meg, a letartóztatottak sorában az első nagyobb fogás Stanica D., a halmi határátkelő felügyelőhelyettese lett. A lakásán házkutatást tartottak, és több mint 10 000 eurót és 100 millió lejt találtak, s mint a vizsgálat folyamán kiderült nemcsak az említett ukránokat segítette be az országba, hanem más hasonló szállítmányoknak is zöld utat engedett.

Az ukrán csempészek elfogásának napján a már említett felügyelőhelyettes volt a határátkelő váltásfőnöke, a munkából haza jövet gépkocsijában 2000 euró készpénzt találtak, mint később kiderült, ez volt az aznapi csúszópénze. Stanica D. vagyonnyilatkozatában nem tett említést arról sem, hogy van egy modern bútorzattal berendezett lakása, amelyet fizetéséből sehogy sem vásárolhatott volna meg. Kenőpénz elfogadásával, hivatali visszaéléssel és csempészettel vádolják a felügyelőhelyettest, a büntetőtörvénykönyv erre vonatkozó cikkelyei alapján az ezekért maximálisan kiszabható büntetés 18 év szabadságvesztés. A még folyamatban lévő nyomozásban 25 személy vett részt, és remélhetőleg újabb fejleményeket várhatók a közeljövőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: