2014-03-10 15:21:27• hírek • Szatmár.ro

Ismerkedjünk meg a szatmári borokkal, borvidékekkel!

Szatmár megye számos településén készül minőségi bor - a borvidékek bemutatkozójára kerül sor a Consult Scolarinál.

Március 11-én 18 órai kezdettel újra a szőlőé és a boré lesz a főszerep a Consult Scolari Egyesület Petei úti székhelyén. Itt számos alap és középfokú borismereti képzésre és borkóstolásra került sor az utóbbi időben, Románia több borvidékéről is érkeztek ide minőségi nedűk. A Szatmár Megyei Hegyközség szervezésében most a megye boraival, szőlőfajtáival és bortermelő vidékeivel ismeredhetnek meg a nemes italok kedvelői.

"Szatmár megye több településéről hívtunk meg olyan szakembereket, kistermelőket, akik minőségi borokat állítanak elő. Megyénk igen sokszínű szőlészet és borászat terén: itt többféle talajtípus is megtalálható, a különböző területeknek megvannak a maguk specifikus szőlőfajtái és természetesen minden településen saját hagyományaik szerint készítik az emberek a bort. A meghívottjainkat arra kértük, beszéljenek a szőlőtermesztésről, borkészítésről, de mindenkire rábíztuk, hogy milyen módon ismerteti meg a jelenlevőket a tájegységükkel" - tudtuk meg Serli Csillától, a Szatmár Megyei Hegyközség alelnökétől.

A keddi alkalmon Mezőfényt Prógli József, Nagykárolyt Magdó János, Szilágypért Szakács Béla, Avasújvárost Süveg László, Erdődöt Ritli János, Krasznabélteket Schmidt Stefan, Túrterebest Porumbovits Gellért, Halmihegyet pedig Kurtinecz Pál fogja képviselni. A moderátor Bányai Zoltán lesz.

A rendezvényre az érdeklődők számára fenntartott helyek száma korlátozott, ezeket az érkezés sorrendjében lehet majd elfoglalni. A belépés díjtalan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: