2018-01-20 12:49:15• hírek • Oszkó Viktória

Ismerjék meg a Magyar Kultúra Hete programsorozat harmadik napjának programtervét is!

Január 20. és 27. között szervezi meg idén az Ady Endre Társaság, a Harag György Társulat, a Zanotta Art és a Brighella Bábtagozat az "Egycsillagú égbolt" - XII. Magyar Kultúra Hete programsorozatot.

Mai cikkünkben a harmadik nap programját olvashatják.

 


JANUÁR 22, HÉTFŐ
 
12:00 órától az Iparosotthonban tekinthetik meg a  Vitéz Palkó című magyar népmesét, a Zanotta Art Kulturális és Művészeti Egyesület produkcióját.
 

Vitéz Palkó beáll a király szolgálatába. Szerencsésen megőrzi a király nyulait, de a király még egy feladatot bíz Palkóra. Ki kell szabadítani Tündér Ilonát, a banya fogságából. A király feleségül kívánja magának a szépséges leányt, de ki dicsőséget más verítékével szerez, vajon milyen jutalmat érdemel?
Jegyek 10 lejért válthatók.

 


19:00 órától az Északi Színházban játszták Hegedős László Rongylabda című darabját, amely a Zanotta Art Kulturális és Művészeti Egyesület és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciója.
 

Lehet-e drámát írni 1956-ról? Lehet is, szabad is. Ebben a színdarabban nem a kor meghatározó politikusai ágálnak a színpadon, hanem egyszerű embereket látunk küszködni sorsukkal, amely vakon, de tévedhetetlen biztonsággal sújt le a jókra, és emeli fel a gonoszokat.

„Régóta kínzott, hogy drámát írjak a tragédiáról. Drámát arról a tragikus színjátékról, ami körülöttünk örvénylett máig hatóan a forradalom előtt, alatt és után, magamat is az események mélyére rántva. Adósságot kellett törlesztenem múltunkkal, jövőnkkel – unokáinkkal szemben.” – írja a szerző.
 


Szereposztás:

Estván: Kaszás Mihály

Gyöngyös: Molnár Erika

Verácska: Zanotta Veronika

Lajdó: Ivaskovits Viktor

Kádesz: Kis Domonkos Márk

Solya: Benedek Róza Muriel

Sandró: Havasi Péter

Balaj: Smál Szilaj Gábor

Krisztián: Kaszás Dani

Fegyőr I.: Rádai Boglárka

Börtönőr II.: Ott József

Tolmács: Illényi Évi

Rendezőasszisztens: Fehérvári Fruzsina

Látvány: Alla Fedoryshyna

Rendező: Yaroslav Fedoryshyn

 

A teljes árú jegyek 20 lejért, a diák és nyugdíjas belépők 15 lejért válthatók az Északi Színház jegypénztárában hétköznaponként 10-17 óra között, szombaton 10-13 óra között, illetve előadások előtt egy órával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: