2013-05-20 17:24:55• hírek • Szatmár.ro

Ha vandált látsz, jelezd!

Szatmárnémeti polgármestere felháborodva mutatott be néhány fotót a hétfői sajtótájékoztatóján, melyeken az elmúlt napokban történt rongálásokat örökítették meg. Elvileg a megfigyelőkamerás rendszer nagyban csökkentheti az ilyen eseteket, de a kamerák beindításáig még hónapok fognak eltelni.

A Kossuth-kertben kiállított kisvonat vagonjai felborítva, az új főtér márvány-lapjai darabokra törve: ilyen fotókat mutatott a sajtó képviselőinek Dorel Coica polgármester a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón. Azt, hogy kinek volt útjában a kisvonat, vagy kinek nem tetszettek a márványlapok, azt nem tudni, egy azonban biztos: elkövető nincs a hatóságok látókörében.

A polgármester arra kéri ezért a lakosságot, hogy aki rongálást lát, azonnal jelezze vagy a polgármesteri hivatalnak, vagy a helyi rendőrségnek ezt, hiszen valamiképpen meg kell állítani azokat, akik a közvagyont tönkre teszik.

Szatmárnémetiben szinte már hagyománya van a lócák megrongálásának, a szemeteskukák elgyújtásának vagy egyszerűen lerúgásának, néhányan pedig előszeretettel ritkítják a parkok virágágyásait is.

Coica elmondta: folyamatban van egy projekt, melynek keretében 66 darab megfigyelő-kamerát fognak elhelyezni városszerte, ám a nehézkes közbeszerzési eljárás procedúrája miatt erre még egy ideig valószínűleg nem kerülhet sor.

- A hatvanhat kamerával a város legforgalmasabb részeit figyelemmel tudjuk majd tartani és akár azonnal észre vehetjük a rongálókat, akiket a helyi rendőrség emberei csípnek majd fülön. Ha lehetőségünk lesz rá, további kamerákat csatlakoztatunk majd a rendszerhez, hogy végleg véget vethessünk a vandálok tevékenységének - mondta Coica.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: